Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Сьогодні, 5 жовтня, на Львівському міжнародному BookForum 2023 відбулася церемонія вручення Українсько-Єврейської літературної премії «Зустріч»  відзнаки, що присуджується за найвпливовіший твір художньої й документальної літератури, який висвітлює різноманітні аспекти українсько-єврейського досвіду та сприяє порозумінню. Цьогоріч переможницею стала Софія Андрухович та її роман «Амадока», що вийшов друком у Видавництві Старого Лева у 2020 році. Вітаємо авторку і ділимося уривками сьогоднішньої церемонії! 


«Як історик, я напишу, що одна з найталановитіших серед письменниць і письменників в українській літературі Софія Андрухович — це унікальне явище в нашій культурі, яке треба вивчати, тому сьогодні після церемонії я з книгами «Амадока» та «Фелікс Австрія» буду стояти в черзі, щоб отримати автограф великої письменниці», зазначив Ігор Щупак, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», директор Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

Мар'яна Савка, головна редакторка та співзасновниця Видавництва Старого Лева прокоментувала: «Для мене це дуже тремтливий і важливий момент, я переповнена вдячністю, бо це вже другий наш автор, удостоєний такої великої нагороди, це дуже почесно для нас. Роман Софії Андрухович — безперечно, є великою подією для української літератури не одного року... я була впевнена, що щоб його прочитати, його відчути, треба взяти трошки часу, щоби про нього говорили у нашому суспільстві, і так само, щоб він ставав відомим за кордоном. Я дуже радію, що роман — це вже фактично частина літератури 12 різних країн. Адже права вже продані у Чехію, Словаччину, Австрію, Хорватію, Болгарію, Північну Македонію, Францію, Іспанію, Норвегію, Швецію, Румунію та Данію, а тепер і США».

«Для мене величезна честь стати лауреаткою Українсько-Єврейської літературної премії «Зустріч», я дякую шановним членам журі і всім причетним до організації з однойменною назвою за те, що ці люди упродовж багатьох років докладають усіх зусиль, аби повернути пам'ять і спільний досвід, щоб знову і знову давати можливості для нових зустрічей українського і єврейського народів», зазначила Софія Андрухович. Також авторка дякувала Наталі Федущак, Мар'яні Максим'як, Мар'яні Савці та Видавництву Старого Лева, і, звісно, кожній людині, яка доклалась і докладається до того, аби зупинити російську війну в Україні: «Вічна пам'ять невинним жертвам і тим, хто поклав свої життя за наші з вами життя, за те, щоб у домівки, театри і храми можна було заходити не лише на сторінках письменників. Дякую! Слава Україні!»

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage