Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Цензура для електронних книг: новий додаток

Washington post    

Розроблено додаток для електронних пристроїв, який дозволить фільтрувати тексти книг. «Clean Reader» - програма, яку створили американці Джаред і Кірстен Могени, щоб убезпечити своїх дітей від некоректних слів та фраз у книгах.

Подружжя Моген, як батьки чотирьох малюків, зацікавились пошуком електронних книг для дітей. Як виявилось, багато з сучасних видань містять нецензурну та образливу лексику. Тож, щоб убезпечити своїх дітей від цього, Кірстен та Джаред створили програму, яка вилучатиме некоректні слова та фрази з тексту.

Додаток доступний для завантаження в Apple store та Google Play. Користувач може обрати один із запропонованих режимів: «Чисто», «Дуже чисто», «Чисто до блиску» (при використанні останнього режиму роман «П’ятдесят відтінків сірого» перетвориться на «Один відтінок білого», кажуть розробники). Програма видалятиме нецензурні слова, образливі фрази релігійного, націоналістичного, гендерного типу. Замість них в електронному виданні з’являтимуться сині крапки.

Розробники розуміють, що в деяких випадках заміна слів крапками може тягти за собою втрату  змісту тексту. Тому, якщо додаток замінив ключові слова і текст став незрозумілим, ви можете натиснути на відповідну крапочку і побачити приховане слово. Подружжя Моген зазначили, що зараз програма здатна замінити близько ста слів та фраз, але вони працюють над подальшим розширенням бази, скороченими формами нецензурних слів, абревіатурами тощо.

Завантажити додаток для англомовних  видань можна тут

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage