Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

БуквоМама: розпочинаємо новий читацький марафон
БуквоМама – новий читацький марафон, започаткований Христиною Содоморою та Марією Удуд за підтримки «Видавництва Старого Лева». Що читати у декретній відпусці? Які видання варті уваги молодої мами? Що найкраще читати у колі родини, а що можна віддати дитині для самостійного читання? Щотижня протягом року Христина та Марія ділитимуться своїми думками та аналізуватимуть книги, видані чи перекладені українською або англійською мовами. 
 
«Щомісячно ми - дві матусі - обиратимемо свіжу тему, в рамках якої читатимемо по дві книжки (в сумі - чотири) та щотижнево публікуватимемо підсумкові дописи-роздуми, - розповідають авторки проекту. - Ми будемо використовувати свою уніфіковану форму аналізу, не канонічну академічну, а просту і живу. Додатково, в кінці матеріалу додаватимемо назву наступної книжки. Тож ви, читачі, зможете долучитися до спільного читання, а згодом й обговорення у коментарях». 
 
У кожному дописі авторки розглядатимуть сюжет та головні теми обраного видання, якість тексту, читацьку аудиторію книги, ділитимуться власними враженнями чи навіть досвідом використання порад з видання, розповідатимуть про авторів та подаватимуть найцікавіші цитати. Тема першого місяця – «Книжки, що мотивують до розвитку». У рамках теми Марія Удуд та Христина Содомора розглянуть такі видання: для дітлахів – твори Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані», «Кіра й таємниця бублика»; для підлітків – «7 звичок високоефективних підлітків» Шона Кові; для дорослих – «Мислення, швидке та повільне» лауреата Нобелівської премії з економіки Даніеля Канемена («Thinking, Fast and Slow», Daniel Kahneman).
«Насправді, ця ідея спільного блогу з’явилась ще задовго до оформлення у конкретний проект, - розповідає Христина Содомора. - Так, у соціальних мережах ми часто обмінювалися всілякими книжковими викликами, ба навіть більше – створювали й власні мінівиклики (#‎showmychildhomelibrary,‬ #‎avabook‬). Але нас об’єднує не лише любов до читання, але й досвід материнства. Таким чином, ці два чинники й стали основою для БуквоМами. Адже читання під час декретної відпустки – це потрібно, корисно і важливо – «щоб не стати куркою». Щира подяка ВСЛ, що радо підтримало нашу ідею та погодилося надати свій сайт як платформу для втілення задуму». 
 
«Думка тривалого читання українського тексту надихнула мене відразу, - зізнається Марічка Удуд. - Проте, коли я - мама, яка має честь піклуватися про  дитину та іноді затягнута домашніми справами, робити це регулярно потребує сил. Що ж, публічне та спільне зі ще однією матусею Христиною читання наввипередки мотивуватиме чи не найкраще. Уявіть собі матусю з книжкою в руках - коли вона читає, від чого відмовляється, чи достатньо 24 години для спілкування з дитиною, приготування їжі, сімейних розмов з чоловіком та для КНИЖКИ. Цей почин допоможе виявити, чи просто таке здійснити. Чи достатньо лише дві книжки в місяць? Перевіримо».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage