Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Британський студент розробив рукавичку-перекладач з мови жестів
 
Студент Лондонського університету Хаділь Аюб (Hadeel Ayoub)  розробив спеціальну рукавичку, яка допоможе людям із вадами слуху порозумітися з тими, хто не знає мови жестів. 
 
Пристрій, що отримав назву SignLanguageGlove, нагадує звичайну рукавичку, в яку вмонтовані різні сенсори. Вона розпізнає жести та перетворює їх у текст, що відображається на окремому дисплеї, або озвучує їх.
 
SignLanguageGlove уже прошов кілька етапів удосконалення. У першому варіанті пристрою п'ять гнучких сенсорів відслідковували рухи пальців та транслювали інформацію на цифровий дисплей.  Другий прототип був більш ефективним і потребував менше програмного забезпечення, у той час як третя модель вмістила в себе чіп, що озвучує текст. 
«Я не хочу, щоб кількість кабелів лякала користувачів, адже це створить відчуття складності використання пристрою, - говорить Аюб. – Люди, як правило, стараються бути дуже обережними, коли їм до рук потрапляють високотехнологічні пристрої, що суперечить основній меті цієї рукавички, яка повинна полегшити життя людям із вадами слуху».
 
Зараз студент працює над створенням додатку, який би дозволяв отримувати сигнал від рукавички за допомогою WiFi. Також Аюб сподівається, що майбутня модель матиме функцію перекладу жестів кількома мовами в реальному часі, і буде доступною й для дитячих рук.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage