Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Британці розкриватимуть злочини, як Шерлок Холмс
Дослідники з Міддлсекського університету (Лондон) створили унікальну програму, яка допоможе британським слідчим розкривати злочине швидше та ефективніше. Цікаво, що в основу VALCRI, як назвали систему, ліг дедуктивний метод Шерлока Холмса, описаний Артуром Конан Дойлем у його творах про знаменитого детектива.
 
Digital Trends, кадр з епізоду «Шерлок» від ВВС One
 
Як пояснює професор інформатики Міддлсекського університету Вільям Вонґ, труднощі з розслідуваннями часто виникають через проблеми у комунікації між різними відділеннями поліції, неповноту бази даних та недосконалість класифікації злочинців.  «Припустимо, що я злочинець, який, як правило, грабує будинки. Але якщо я побачу незамкнений автомобіль, я можу вкрасти його, незважаючи на те, що це не те, що я зазвичай роблю, - каже професор. - Важливо, щоби слідчі могли шукати інформацію про злочинців в різних базах даних».
 
VALCRI (Visual Analytics for sense-making in Criminal Intelligence analysis) – автоматизована система, що, як Шерлок Холмс, аналізує різну інформацію та встановлює між нею, не помітні на перший погляд, зв`язки. Програма сканує масу поліцейських записів, відповідей на питання, фотографій місць злочинів, відео та багато іншого, а потім знаходить зв`язок між виявленими доказами. «Мова йде про поєднання точок. Проблема здебільшого в тому, що слідчі не знають про ці точки і як вони повинні з'єднуватися», - каже Вонґ.
 
VALCRI не розглядає фіксовані категорії злочинів, а замість цього створює їхні профілі відповідно до поведінкових маркерів та прогнозує схеми їх діяльності. Аналізуючи усі деталі, програма пропонує декілька варіантів того, як і чому злочин було скоєно, та пропонує перелік підозрюваних.
 
Проект розпочали ще у 2014 році, тоді університет отримав 17 мільйонів доларів фінансування, що дало старт дослідженню. Зараз VALCRI на завершальні стадії, наразі програму тестують у Великобританії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage