Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Болонський ярмарок дитячої книжки: насичений і неймовірний
Уже в 55-те в Італії відбувається одна з наймасштабніших книжкових подій у світі, яка об’єднує видавців, авторів та ілюстраторів з різних куточків планети, – Болонський міжнародний ярмарок дитячої книжки (Bologna Children's Book Fair). І вкотре Старий Лев бере участь у цій події – команда видавництва вшосте поспіль не лише шукає видання іноземних авторів, які можуть потішити українців у майбутньому, а й представляє найяскравіші видання, що побачили світ у «Видавництві Старого Лева». Цьогоріч з цією метою до Болоньї вирушили головний редактор видавництва Мар'яна Савка, керівник відділу авторських прав Іван Федечко, керівник відділу маркетингу та зв'язків з громадськістю Оксана Зьобро та редактор напряму дитячої літератури Наталка Малетич.
 
У 2018 році почесним гостем є Китай, тож відвідувачам ярмарку представлено близько 3 000 книжок, мультфільми та комікси, проведено спільні читання для батьків і дітей, а також заходи для вивчення китайської мови. А ввесь ярмарок об’єднує тема «Сон».
Перший день для Старого Лева був дуже насиченим й захопливим. Від ранку на стенді видавництва (C75 Hall21) тривали цікаві зустрічі з різними видавцями, а чимало гостей ярмарку, які завітали дізнатися про найяскравіші книжки, із зацікавленнями розглядали новинки Старого Лева.
 
 
Зокрема навідалася до команди Старого Лева норвезька письменниця Аудгільд А. Сульберґ, авторка книжок «Хто проти суперкрутих», «Суперкруті догралися» та «Привиди проти суперкрутих».
 
 
А ще представники мексиканського видавництва «Еdiciones Tecolote» – саме вони перемогли у «Best Children's Publishers of the Year» серед видавців Центральної і Південної Америки. Також відбулась і зустріч з добрим другом, директором французького видавництва «Rue du Monde» Аланом Сером.
 
Традиційно у перший день ярмарку пройшло нагородження переможців престижної нагороди в галузі дитячої літератури «Bologna Ragazzi Award 2018». Цьогоріч за перемогу у кількох номінаціях змагалися понад тисяча книжок з 41 країни світу. І дуже тішимося, що у номінації «Non Fiction» першість здобули книжки-картинки «Голосно, тихо, пошепки» і «Я так бачу» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин і Андрія Лесіва).
Неймовірно зворушлива і почесна церемонія нагородження відбулася у Sala Fernese, Palazzo D'Accursio. Як зазначило журі премії: «Слух та зір є основою диптиху цього мистецького дуету. Наукова інформація та філософські питання вміло поєднуються з ілюстраціями та загальним дизайном книг. Лінія та крапка майстерно єднаються, щоби перетворити слух та зір на знаки, які символізують гармонію та дисгармонію. Вишукана візуальна мова – складна суміш інфографіки, від Брайля до Кандинського. Сміливі барви нагадують перші чотири кольори, що використовують під час друку. Загальна композиційна майстерність – виняткова, кожна сторінка демонструє нові форми та несподівані деталі. Цілковито новий спосіб подання наукових фактів, ця книга стане джерелом постійного подиву для читачів». Журі зауважило, що ці книжки варті уваги не лише як non fiction, а й як чудові зразки якісної літератури.
Андрій Лесів, Романа Романишин та Мар`яна Савка на Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки
Андрій Лесів, Романа Романишин та Мар`яна Савка на Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки
Андрій Лесів, Романа Романишин та Мар`яна Савка на Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки
Андрій Лесів, Романа Романишин та Мар`яна Савка на Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки
І поки автограф-сесія Романи Романишин та Андрія Лесіва у «Libreria Giannino Stoppani» збирала численних читачів і читачок, у шоурумі найвідомішого книжкового магазинчика Болоньї на ярмарку, де можна придбати всі книжки-переможці премії різних років, розібрали усі примірники видань творчої майстерні «Аґрафка» – «Голосно, тихо, пошепки», «Я так бачу», «Зірки і макові зернятка», «Війна, що змінила Рондо».
 
 
Чимало відвідувачів навідувалися на стенд видавництва, аби привітати Старого Лева та Творчу майстерню «Аґрафкка». Неймовірно тішили слова підтримки й захоплення книжками Романи та Андрія, адже, як вважають гості ярмарку, «їхні роботи демонструють високий рівень і несуть нове слово у дитячий non fiction».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage