Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Bologna Ragazzi Award 2014
На Міжнародній книжкові виставці у Болоньї відбулась церемонія нагородження конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Книжка «Зірки і макові зернята», авторами та ілюстраторами якої виступила творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин і Андрій Лесів) і яку видало «Видавництво Старого Лева», увійшла до числа переможців у номінації Opera Prima.
 
Opera Prima – премія, яка присуджується за видатні досягнення, дослідження та реалізацію інноваційної видавничої продукції. Обов’язкова умова: або для автора, або для ілюстратора – це має бути дебют. Романа та Андрій, створюючи «Зірки і макові зернята», вперше спробували себе в ролі письменників.
 
За інформацією «Казкарки», головну нагороду Opera Prima здобула норвезька книжка Halens Historie автора Yulia Horst та ілюстратора Daria Rychkova.
 
Головну нагороду в секції художньї прози отримала книжка «Різдво Маргарити» (Le Noël de Marguerite) авторки Індії Дежарден (India Desjardins) та ілюстратора Паскаля Бланше (Pascal Blanchet) з Канади.
 
Головну нагороду в секції Non Fiction отримала книга поезії на ідиш Majn Alef Bejs автора Єгошуї Камінського (Jehoszue Kamiński) з ілюстраціями Урсули Палушинської (Urszula Palusińska) (Польща). До збірки входять близько 30 віршів, кожен з яких вчить читача якоїсь із букв єврейського алфавіту. Кожен із віршів подано також у перекладі польською мовою.
 
В секції «Нові горизонти» головну нагороду отримала книжка La chica de polvo автора та ілюстратора Jung Yumi (Колумбія/Південна Корея). Це книжкова версія мультиплікаційного фільму. Чорно-біла графіка тонко й вдумливо передає історію повсякденного життя та буденних справ, таких як витарання пилу. Премія “Нові горизонти” вручається видавництвам з арабських країн, Латинської Америки, Азії та Африки за інноваційний підхід та промоцію місцевих авторів, ілюстраторів та своєї культури.
 
Казкарка
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage