Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Bologna Children's Book Fair: Майбутнє дитячої літератури – це майбутнє літератури загалом
П'ять років поспіль «Видавництво Старого Лева» бере участь в одній з найважливіших книжкових подій світу – Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки (Bologna Children's Book Fair). І щороку це захоплива пригода та неймовірна нагода показати світу книжки Старого Лева, а натомість привезти до України нові цікаві іноземні видання. Цьогоріч ВСЛ на ярмарку представляють Мар'яна Савка, Іван Федечко, Назар Гайдучик, Оксана Зьобро та Вікторія Міщук.
 
Почесними гостями 54-го ярмарку стали Каталонія і Балеарські острови. А основною темою – «Sharing a Future». Організатори переконані, «майбутнє дитячої літератури – це майбутнє літератури: якщо немає нових читачів, не буде і жодної літератури. Зрештою, діти є рушійною силою майбутнього світу загалом, а книги це – їжа для їхніх мрій». Загалом участь у виставці беруть 1300 експонентів з понад 75 країн. А площа ярмарку – 20 тисяч квадратних метрів. 
 
 
У перший же день для Старого Лева з самого ранку розпочалися зустрічі нон-стоп, адже ярмарок триває лише чотири дні, а побачитися потрібно з десятками видавців, агентів та партнерів з усього світу. Зокрема ось уже 4 роки поспіль у перший день ярмарку ВСЛ зустрічається зі своїм хорошим другом, директором французького видавництва «Rue du Monde» Аланом Сером. Вдалося побачитися і з координатором східноєвропейського напрямку рейтингу Каті Вібе, видавцями з Аргентини, Польщі, Мексики, Китаю, Латвії...
 
 
Неймовірно приємно чути від видавців з таких різних країн стільки приємних слів про книжки, які творяться в Україні і до яких причетні стільки різних людей – ілюстраторів, дизайнерів, письменників, редакторів... І що приємно, не лише видавці, а й чимало ілюстраторів, які приїжджають зі всього світу, щоб побачити, що ж нового твориться у книжковому всесвіті, як обов'язковий пункт свого маршруту мають стенд Старого Лева, адже їм цікаво, що ж нового він видав.
 
 
Перший день ярмарку – це ще й день оголошення переможців Bologna Ragazzi Award 2017. Переможців у номінаціях «Художня література», «Нон-фікшн», «Нові горизонти» та «Opera Prima» можна роздивитися за цим посиланням. Видавництвами року стали «Ganndal» з Нової Гвінеї, «Borim Press» з Південної Кореї, «Babel Libros» з Колумбії, «Orecchio Acerbo Editore» з Італії, «Kids Can Press» з Канади та «Berbay Publishing» з Австралії. Що цікаво, світ digital стає все ближчим до книжкового. І доказ цьому – спеціальні нагороди Bologna Ragazzi Award для digital-сфери.
 
 
 
Приємним доповненням першого дня стала вечеря з авторкою Ніною  Ґрьонтведт, друга книжка якої от-от вийде у ВСЛ у перекладі Наталі Іваничук.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage