Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Богдан Логвиненко: «Ukraїner — це мультимедійний проект, в якому ми показуємо трішечки іншу Україну, аніж звикли її бачити»
У четвертий день Книжкового Арсеналу відбулася презентація спільного проекту «Видавництва Старого Лева» та Ukraїner — книги «Ukraїner. Країна зсередини». До роботи над проектом долучилися більше 300 людей. За три роки було записано понад 200 історій. Про досвід волонтерства, країну зсередини та створення книжки розповідали автор проекту Богдан Логвиненко, головна редакторка видавництва Мар’яна Савка, головна редакторка сайту Ukraїner Євгенія Сапожникова, координаторка волонтерів Софія Анжелюк та більд-редактор Олександр Хоменко. Ми занотували декілька тез із зустрічі.
 
«Ukraїner — це робота понад 300 волонтерів, також це мультимедійний проект, в якому ми показуємо трішечки іншу Україну, аніж звикли її бачити. Найкращою нашою ідеєю було відкрити Україну іноземцям і показати те, що Україна може бути іншою. Що це не лише про війну і Чорнобиль, а про людей. У кожної історії в цій книжці є QR-код, через який ви можете перейти на сайт і побачити відео. Побачити, як це знімалося. Книга —  є частиною цієї мультимедійної історії», — розповів про проект Богдан Логвиненко.
 
 
Мар’яна Савка про книжку та роботу над нею: «Це надзвичайно живий проект. Він показує ту країну, яку ти бачиш із середини. Книжка фіксує моменти, які хочеться показати іноземцям, щоб вони також побували в цих селах, містечках, побачили нашу природу.  Вона – про людей, які збагачують нас своїм досвідом».
 
«Для мене — це книга про любов: з одного боку, любов людей до мандрів, подорожей, сторітелінгу, а з іншого – до професії», — додав Олександр Хоменко, фоторедактор книги.
 
 
«Волонтерство нам дає можливість бути частиною цих всіх історій, — розповів Богдан Логвиненко про волонтерську частину роботи. — Ми не просто зібралися, щоб подорожувати Україною, а відчуваємо, що творимо спільноту, де немає різниці: чи ти волонтер, чи глядач, чи герой, чи той, хто фондує наш проект».
 
Про багатомовність проекту додав Богдан Логвиненко: «Ukraїner – це про багатомовність. Поки ми презентуємо українську версію, готується до виходу англійська, яка вийде в серпні у “Видавництві Старого Лева”. Також існує вже дев’ять мовних версій сайту. Ми це робимо для того, щоб в українців за кордоном був інструмент для публічної дипломатії. Якщо ви хочете розповісти іноземцями про Україну, берете Ukraїner – і показуєте не звичайні та популярні місця, а живу історію, яка може зачепити».
 
 
Євгенія Сапожникова про роботу над проектом і книжкою: «Як уже казали, авторами цієї книжки є понад 300 людей. Кожному із цих авторів потрібно було приділити увагу. Тож проект Ukraїner — це також про підтримку і любов. Мені у цьому процесі співтворіння було дуже комфортно і приємно. Під час роботи я зрозуміла, що найбільше цікавить і зачіпає людей».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage