Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Стали відомі номінанти на премію Центральної Європи «Анґелус» 2022 року. Цьогоріч до 100 претендентів на перемогу увійшло 6 українських письменників, серед них – Богдан Коломійчук із книгою «Експрес до Ґаліції» та Василь Махно із романом «Вічний календар». Обидві книги виходили українською у «Видавництві Старого Лева».

Премія відзначає книги, видані польською мовою протягом останнього року, які розкривають актуальні теми. Роман Василя Махна «Вічний календар» вийшов польською у перекладі Bohdan Zadura, Państwowy Instytut Wydawniczy; «Експрес до Ґаліції» Богдана Коломійчука побачив світ у перекладі Ryszard Kupidura, Wydawnictwo Anagram.

«Експрес до Ґаліції» — детективний роман Богдана Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування. Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з’ясувати, як пов’язані ці події і чому сліди, здавалося б, непов’язаних справ ведуть до Львова.

Роман Василя Махна «Вічний календар» — своєрідний український літопис, масштабна родинна сага, в якій поєднуються, переплітаються, співіснують і антагонізують історії кількох українських сімей від ХVII століття до наших днів. Тло — всесвітня історія, в якій ніколи не бракувало ні воєн, ні зрад, ні одвічної жаги до життя. Герої роману Василя Махна несуть у собі риси різних поколінь, національних характерів і ментальностей, протистоять часу й обставинам, витворюють і продовжують себе, повсякчасно утверджуючи одвічний постулат: історія насправді не вчить, вона тільки гартує.

Також за першість боротимуться Василь Слапчук, Володимир Лис, Юрій Винничук та Олег Поляков. З повним переліком можна ознайомитися на сайті нагороди. 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage