Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Біографічний фільм про Туве Янссон знімуть у Фінляндії
 
Фінська телекомпанія «Helsinki-filmi» оголосила про початок роботи над біографічним фільмом про відому письменницю та художницю, «літературну маму» мумі-тролів Туве Янссон. Вперше за багато років вийде на екрани стрічка про життя письменниці, її кар`єру та особисте життя.
 
Тривалий час спадкоємці прав Туве Янссон не давали згоди на екранізацію біографії авторки. Але цього року племінниця Туве – Софія Янссон  - підписала угоду з компанією «Helsinki-filmi». Зйомки фільму повинні розпочатися до 2018 року.
 
Продюсерами стрічки є Анніка Суксдорфф («Сироти», «Гіганти») та Алексі Барді («Сироти», «Лев`яче серце»). Над сценарієм працюють  Алексі Барді, Ярно Елонен та Єва Путро. Творці фільму мають повний доступ до архівних матеріалів родини Янссон, а також до студії письменниці.
 
 
Робоча назва проекту «Початківець» (Nybörjare) відсилає до однойменного автопортрету Туве 1959 року. Такий заголовок свідчить про постійну потребу Туве Янссон розвиватися. І хоча сьогодні вона відома світові письменниця та художниця, авторка постійно вважала себе початківцем. Про її творчий шлях та розвиток як особистсті і буде фільм. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage