Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білл Ґейтс рекомендує: топ-5 книжок 2018 року
Уже традиційно наприкінці року засновник та керівник корпорації «Microsoft» Білл Ґейтс називає свою п’ятірку книжок, які прочитав протягом року та рекомендує кожному. Від інструкції з медитації до автономної зброї і трилера про занепад колись перспективної компанії – ось що 2018 року читав Ґейтс. Однак підприємець вважає, що книжки із цьогорічного рейтингу можуть стати чудовими подарунками до свят.  
 
«Добра книжка – ідеальний подарунок: продуманий та легкий у пакуванні… Крім того, думаю, кожен потребує кілька нових книг у своєму житті. Зазвичай я не розглядаю книжки зі свого списку як хороші подарунки, але видання у цьогорічного рейтингу добре для цього підійдуть», – написав Білл Ґейтс.
 
«Educated» Тари Вестервор  
Тара ніколи не відвідувала школу чи лікарю, поки не вийшла з дому в 17-річному віці. Я ніколи не думав, що мене зацікавить історія про дорослішання в середовищі мормонів, але вона така хороша письменниця, що, читаючи про її екстремальне дитинство, змусила мене замислитися про власне життя. Мелінда і я полюбили ці мемуари молодої жінки, чия спрага до навчання була настільки сильною, що вона врешті здобула ступінь доктора філософії у Кембриджському університеті.
 
«Army of None» Пауля Шарре
Тематика автономної зброї не зовсім підходить для читання в період свят, але важко оминути цей погляд на штучний інтелект в контексті війни. Це надзвичайно складна тема, але Шарре пропонує чіткі пояснення та висвітлює як плюси, так і мінуси війни машин. Він чудово розуміється на цій темі, що й не дивно: Шарре – ветеран, який допоміг розробляти політику уряду США щодо автономної зброї.
 
 
«Bad Blood» Джона Каррейру
Цю книжку порекомендували мені кілька друзів. Каррейру подає інсайдерський погляд на розвиток і падіння компанії «Тheanos». Історія більш захоплива, ніж я очікував, і я не міг відірватися від неї до останньої сторінки. У цій книжці є все: складні афери, корпоративні інтриги, історія для обкладинки журналу, руйнування сімейних стосунків та загибель компанії, яку колись оцінювали майже у 10 мільярдів доларів.
 
«21 Lessons for the 21st Century» Юваля Ноя Гарарі
Я великий шанувальник того, що написав Гарарі, і його остання книжка – не виняток. «Sapiens» і «Homo Deus» відповідно змальовують минуле і майбутнє, тим часом ця книжка розгортає перед нами теперішнє. Якщо ситуація у світі 2018 року вас приголомшила, ці 21 урок, що пропонує автор, будуть вам корисні для осмислення новин і роздумів про виклики, з якими ми стикаємося.
 
«The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness» Енді Пуддікомбе
Переконаний, що 25-річний я посміявся б над цим, але ми з Меліндою останнім часом дуже поринули в медитацію. Книжка починається з розповіді про особистий шлях Пуддікомбе від студента до буддійського монаха, а потім перетворюється на інструкцію з медитування. Якщо ви зацікавлені у цій темі, тоді це видання – саме для вас.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage