Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Білі круки – 2014»: до каталогу увійшли три українські книжки
Українські книжки «Із життя хитрих слів» Романа Скиби з ілюстраціями Тетяни Денисенко, «Лісова пісня» Лесі Українки з ілюстраціями Поліни Дорошенко та «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько увійшли до каталогу рекомендованої літератури для дітей «Білі круки – 2014».

 
Визнаний на міжнародному рівні перелік офіційно представлено 9 жовтня на Франкфуртському книжковому ярмарку.
 
Цього року редакція Міжнародної бібліотеки для дітей та юнацтва (Internationale Jugendbibliothek), що «опікується» списком, презентувала новий формат каталогу. До нього увішли дві сотні найменувань понад 30-ма мовами світу. Досі каталог «Білі круки» презентували в березні на Книжковому ярмарку в Болоньї (Італія).
 
Каталог складають фахівці Internationale Jugendbibliothek, обираючи найкращі видання серед книжок, що їх видавці з різних країн світу надсилають до бібліотеки у Мюнхені.
 
Нагадаємо, торік до списку «Білі круки» увійшли українські книжки “Вісім днів із життя Бурундука” (автор – Іван Андрусяк, ілюстратор – Ганна Осадко) та «Ріпка» (творча майстерня “Аґрафка”).
 
Перші повідомлення про українських «круків» з’явилася в мережі у вересні з посиланням на внутрішню інформацію видавництв.
 
Валентина Вздульська
 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage