Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бідний Йорик. У Шекспіра вкрали… череп
ВВС та Daily Mail    
 
Ще 1879 року в англійських газетах з’явилась звістка про те, що череп відомого англійського драматурга Вільяма Шекспіра викрали з його могили.  Цю теорію довгий час вважали нісенітницею, але сьогодні вона підтвердилась. 
 
До 400 річниці з дня смерті Шекспіра науковці вперше отримали змогу дослідити його могилу, не зруйнувавши надгробок. Археологи застосували георадарне сканування могили Шекспіра у церкві Святої Трійці (Стретфорд-на-Ейвоні, Англія) за допомогою спеціального обладнання і виявили, що у могилі немає черепа. 
 
 
Кевін Коллс, який проводив дослідження, вважає, що череп викрали понад 200 років тому. 
 
Місце поховання Шекспіра довгі роки викликало дискусії серед археологів та істориків, адже воно замале для того, аби вмістити тіло дорослого чоловіка. Могилу не наважувались відкрити, і не останньою причиною була епітафія на надгробку:
 
О добрий друже, в ім’я Боже 
Останків цих ти не тривож. 
Сон не поруш кісток моїх,
Прокляття тим, хто рушить їх. 
 
 
«Це величезна честь стати першим вченим, який отримав дозвіл на дослідження могили Вільяма Шекспіра, - зізнається Кевін Коллс. – Коли береш участь у подібних проектах, ніколи не знаєш, з чим зіткнешся. Ці результати найближчим часом обов’язково розв’яжуть нові дискусії у наукових колах та породять безліч нових теорій. Навіть зараз, коли я думаю про цю знахідку, у мене мурашки біжать по шкірі».  
 
 
Тим часом, настоятель церкві Святої Трійці Патрік Тейлор вважає, що цих доказів викрадення черепу недостатньо для відкриття могили та проведення більш ґрунтовних досліджень. 
 
«Ми збираємось і надалі поважати святість його могили згідно із заповітом Шекспіра та не дозволимо її порушувати. Ми повинні жити з цією таємницею, не знаючи напевно, що ховається під надгробком», - заявив вів. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage