Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бібліотека Малого Лева: Івано-Франкове, Новояворівськ, Яворів
Разом із письменницею Оксаною Сайко, авторкою книжок «Новенька та інші історії» та «Кав'ярня на розі», «Видавництво Старого Лева» та Львівська обласна бібліотека для дітей продовжують реалізовувати свій партнерський проект «Бібліотека Малого Лева». Цього разу ми завітали у бібліотеки смт. Івано-Франкове та міст Новояворівськ та Яворів. 
 
Ми неймовірно вдячні бібліотекарям, які організовували зустрічі на місцях, і діткам, які прийшли до нас, за чудові розмови і за емоції, які вони нам подарували. Особливо вразило, що попри відсутність опалення у бібліотеках смт. Івано-Франкове та Новояворівська і те, що бібліотекарям доводиться працювати у цуценячому холоді, вони не здаються і роблять все, щоб дітям було затишно і щоб вони радо заглядали до них по книжки.
 
Діти ж відповідають взаємністю. Серед читачів усіх трьох бібліотек, які прийшли на наші зустрічі, було чимало тих, хто читали книжки Оксани Сайко і які мали до неї чимало запитань. Вони радо розповідали про те, які саме оповідання «Новенької» їм подобаються найбільше, про історії, які вони читають своїм молодшим братам та сестрам, про улюблені книжки своїх батьків, про те, як обирають книги для читання і в яких героїв хотіли б перевтілитися. А ще школярі ділилися своїми думками про «дорослу» і «дитячу» літературу, про «дівчачі» і «хлоп’ячі» історії.
 
Оксана Сайко розповіла дітям, що почала писати ще в 11 років, і з того часу зрозуміла, що це для неї не лише улюблена справа, а й стиль життя. «Я писала весь час: під час уроків на задній парті, вдома, скрізь, - каже Оксана. – До речі, окремі персонажі і події з «Новенької» справжні. Прототип Матильди – моя вчителька. А ситуація, описана у оповіданні «Протест», справді була, хоч і мала інше завершення. Що цікаво, коли я вже написала «Кав’ярню на розі» і перечитала її, то зрозуміла, що насправді писала про себе. Ми з Лідкою дуже схожі. Як і атмосфера міста, де відбуваються події, дуже схожа на Львів. Хоч спочатку я не мала в планах писати ні про себе, ні про Львів».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage