Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бестселер і 35 мільйонів доларів: як екранізували «Правду про справу Гаррі Квеберта»
Роман швейцарського письменника Жоеля Діккера «Правда про справу Гаррі Квеберта», який 2017 року вийшов друком українською у «Видавництві Старого Лева», всі охочі вже можуть побачити у 10-серійній екранізації.
 
Знімали серіал у загальному 81 день – з літа до початку грудня 2017 у Канаді (Форествілль, Квебек, Монреаль). Над створенням екранізації працював французький кінорежисер і сценарист Жан-Жак Анно, відомий своїми іншими кінострічками, зокрема «Чорне і біле в кольорі», за яку 1977 року отримав «Оскар» у номінації «Кращий іноземний фільм», «Ім’я Рози», «Сім років у Тибеті».
 
 
Сценарії для перших епізодів написали Лінні Гріне та Річард Лівайн.
 
 
Головного героя Гаррі Квеберта у стрічці грає зірка серіалу «Анатомія Грей» Патрік Демпсі, роль Маркуса Гольдмана дісталась зірці серіалів «Warcraft: Початок», «Книжковий злодій» – Бену Шнетцеру. Також у зйомках серіалу взяли участь актори Крістін Фросет, Деймон Уейанс-молодший, Вірджинія Медсен тощо.
 
 
Роман 27-річного Жоеля Діккера, який вперше побачив світ 2012 року, одразу став бестселером, його переклали 32 мовами, у франкомовних країнах продали більше книжок «Правда про справу Гаррі Квеберта», ніж «П’ятдесят відтінків сірого», а загальний тираж – понад три мільйони копій. Автор «Правди про справу Гаррі Квеберта» отримав Гран-прі Французької академії за найкращий роман та Гонкурівську премію ліцеїстів.
 
За сюжетом, молодий письменник Маркус Гольдман шукає натхнення і вирушає в гості до відомого романіста Гаррі Квеберта та починає розслідувати вбивство 15-річної дівчинки, у якому звинувачують Квеберта.
 
 
Бюджет екранізації книжки Жоеля Діккера сягає 35 мільйонів доларів.
 
Нагадаємо, що нещодавно українською вийшла наступна книжка швейцарського письменника Жоеля Діккера «Книга Балтиморів».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage