Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бестселер Джулії Кемерон «Шлях митця» - у «Видавництві Старого Лева»
Ви завжди мріяли малювати? А може писати романи? Фотографувати чи робити дизайн інтер’єрів? Вирощувати квіти? Танцювати? Зрештою, робити роботу, яку робите, і відчувати що це не рутина, а творчість? Але місяці та роки йдуть, а ви так і не спробували наблизитися до своєї мрії? Або ж ви вже були на шляху до неї, але раптом з’явився страх білого листка чи чужої оцінки? Вас накрило творчою кризою і ви не бачите, куди рухатися далі? Тоді книжка, що стала бестселером по всьому світу, американської письменниці Джулії Кемерон для вас. Вона допоможе подолати страхи і комплекси, які є у кожному з нас, і покаже куди та як іти назустріч мрії й творчості, які також є в кожному з нас.
 
«Шлях митця» — це практичний курс, який допоміг сотням тисяч людей у всьому світі зрозуміти, чого вони хочуть та як цього досягти. Разом з кожним завданням від Джулії, важчим чи легшим, читач крок за кроком рухатиметься вперед, руйнуючи внутрішні та зовнішні бар`єри, які стоять на шляху до успіху та щастя. Скористатися порадами Джулії Кемерон тепер матимуть нагоду і українці, адже книжка «Шлях митця» побачила світ у «Видавництві Старого Лева» в перекладі Тетяни Савчинської.
 
«Для тих, хто шукає джерело творчої енергії, ця книга є неоціненним путівником та орієнтиром»,− «Publishers Weekly».
«Це книга, яка обертається довкола делікатної і багатошарової теми. Для тих, хто буде використовувати її, вона стане цінним інструментом для налагодження контакту зі своєю творчістю»,− Мартін Скорсезе.
Джулія Кемерон - автор понад 40 книг, а також віршів, п'єс, телевізійних сценаріїв. Почавши з блискучої кар'єри журналіста, працюючи в «The New York Times», «Rolling Stone», «Washington Post», «The Chicago Tribune» та інших виданнях, згодом реалізувала себе і як кінорежисер. Вона також збудувала викладацьку кар`єру, читаючи лекції у Смітсонівському інституті, Нью-Йоркському відкритому центрі тощо. Проте найбільшу популярність авторці принесли книги, присвячені творчим здібностям людини, зокрема «Шлях митця».
 
Джулія Кемерон, фото - A. Perry Heller, Getty Images
 
«Ось уже десять років я проводжу семінари, спрямовані на вивільнення власної творчості, - розповідає Джулія Кемерон. – Я навчала і митців, і не митців, художників і кінематографістів, домогосподарок і адвокатів — будь-кого, хто був готовий жити більш творчо, займаючись певним видом мистецтва; навіть більше — будь-кого, хто цікавився мистецтвом творчого життя. За цей час я віднайшла, вигадала, вгадала і вивчила безліч способів. Використовуючи їх і ділячись ними з іншими під час навчання, я бачила, як зникали перешкоди і кардинально змінювалося життя людей».
 
 «Протягом останніх десяти років я тричі проходила програму «Шляху митця», щоразу відкриваючи для себе щось несподіване і важливе. Щоб показати, як сильно ця програма вплинула на мене, коли я проходила її вперше, напишу кілька прикладів. До того часу, як я завершила програму, я знала, що хочу:
1) помандрувати в Італію і вивчити італійську;
2) побувати в одному з ашрамів у Індії;
3) повернутися в Індонезію, щоб повчитися у літнього цілителя, з яким я колись там познайомилася.
Нам усім добре відомо, що без «Шляху митця» не було би «Їсти, молитися, кохати»,− Елізабет Ґілберт.
Досвід Джулії налічує роботу з письменниками, фотографами, сценаристами, танцівниками, акторами, режисерами, бізнесменами… Почавши книгу як збірник порад і підказок від різних художників і авторів, «Шлях митця» став книгою-наставником для тих, хто хоче зрозуміти себе та власні бажання, не залежно від того, чи ти художник, механік, мама кількох діток або й усе одразу:) Цей 12-тижневий курс щоденних занять допоможе кожному розгледіти і розбудити в собі нові, іноді навіть несподівані таланти, які ховаються через насмішки чи скептицизм інших, власні невпевненість і страх, та дає змогу зрозуміти, що вас стримує та як з цим впоратися.
 
 
«Книжка «Шлях митця» одразу припала мені до душі через простоту ідеї, яку авторка, як мені здалося, хотіла донести до своїх читачів, - розповідає перекладачка книги Тетяна Савчинська. Сама Джулія Кемерон знана не лише як письменниця, але, насамперед, як режисерка.  1989 року у Вашингтоні вона дебютувала зі своїм першим художнім фільмом. Кемерон сподівалася на схвальні відгуки критиків, проте натомість її фільм розкритикували, а саму її звинуватили у тому, що вона «здерла» більшість діалогів з «Касабланки». Показовим тут є те, що Кемерон використала цей, здавалося б,  геть неприємний досвід, щоб засвоїти важливий урок: творчі люди повинні навчитися захищати себе від припливів негативу – як зовнішніх, так і внутрішніх. Як же навчитися захищати себе від цього негативу? Відповідь на це запитання поступово відкривається для читачів упродовж усієї мандрівки «Шляхом митця». Кемерон не ділиться секретами, як успішно пройти прослуховування чи організувати свою першу виставку. Вона не обіцяє грандіозного результату, якого вам вдасться досягнути, пройшовши 12-тижневий курс, поданий у книжці. Натомість, авторка напрочуд майстерно навчає мистецтву маленьких кроків – на кожній сторінці, чи то відкрито, чи між рядків, вона спонукає своїх читачів бути трішечки відкритішими, терплячішими і добрішими до себе. А такі маленькі зміни у собі й приводять до великих творчих проривів».
 
«Шлях митця» -  не тільки про письменництво, це про відкриття та розвиток митця у собі, будь-то художник, поет, сценарист чи музикант, але багато і про письменництво. Якщо ви завжди мріяли про творчість, завжди хотіли грати музику, творити з допомогою слів чи фарб, ця книга стане початком…», − Анн Ламотт.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage