Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» продовжує тішити маленьких читачів художньо-пізнавальними історіями про захист природи та важливість усіх істот на планеті. Щойно з друкарні приїхала друга книга з серії «Місія «Порятунок» – «Місія "Порятунок": бджоли» авторства письменниці, активістки та мандрівниці Євгенії Завалій. З нею читачі відкриють для себе багато цікавого з життя цих маленьких розумних комах: як організоване життя у вулику, як збирається пилок, хто такі бджоли-розвідники, скільки очей має бджола. Також з героями книги помандруємо музеями та вулицями Парижа й дізнаємось, які шкідливі речовини можуть спричинити загибель бджіл у всьому світі та що варто робити, щоб цьому запобігти.

У центрі розповіді – бджілка Яся, що трішки нудьгує у вулику, тож вирішує здійснити незвичайну мрію — полетіти в Париж. Проте у французькій столиці від своїх нових подруг вона дізнається, що на бджіл чигає страшенна небезпека. Яся мусить повернутися, щоб попередити свою родину, але що ж чекає на неї? Історія мандрів та пригод бджілки доповнена майстерними ілюстраціями Марії Шевченко.

«Ідея історії про бджолу виникла під час моєї подорожі до Парижа, коли я помітила, що в Києві у літак залетіла маленька бджілка. І я почала фантазувати: а які пригоди могли б чекати на українську бджолу в Парижі. Потім, коли ми з видавництвом вирішили продовжувати серію "Місія "Порятунок", я повернулася до цієї історії. Це книга не лише про бджіл і чому вони зникають, вона також про наші очікування від життя, про дім і чому він для нас такий важливий», – розповідає про роботу над книгою Євгенія Завалій.

Як і попередня книга («Місія "Порятунок": ведмеді»), нова історія про бджіл доповнена нон-фікшн складовою, що познайомить читача з різновидами бджіл, що мешкають в Україні, світовими та українськими традиціями бджільництва. А на уважних читачів очікує низка цікавих питань наприкінці книги – за мотивами історії й мандрів Ясі.

Євгенія Завалій – письменниця, волонтерка, активістка, популяризаторка сучасної української літератури. Мешкає в Одесі. Здобула ступінь магістра в галузі політології. Бере участь у громадських ініціативах, пов’язаних з екопроєктами. Засновниця проєкту «Екземпляри», що спрямований на ознайомлення з українськими книжками. Упродовж кількох років Євгенія Завалій була волонтеркою АТО і військового шпиталю. Авторка книг «Це всі ми», «Місія "Порятунок": ведмеді», «Місія "Порятунок": бджоли».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage