Бабка рисова з яблуками від Марії Морозенко

11 квітня автор дилогії про Івана Сірка Марія Морозенко готувала рисово-яблучну бабку за рецептом Дарії Цвєк на мистецькій кухні книжкового ярмарку «МЕДВІН».
- Сьогодні я готую з особливим хвилюванням, тому що я з дитинства люблю книги Дарії Цвєк. Кращого кулінарного видання в Україні не було створено, - зізналася пані Марія, презентуючи гостям ярмарку перевидання кулінарного бестселера «Солодке печиво», яке після 25-річної перерви вийшло у «Видавництві Старого Лева».
Для бабки за рецептом Дарії Цвєк потрібно брати круглий звичайний рис, добре його промити в кількох водах, а потім зварити в підсоленій воді. Поки він вариться, нарізаємо яблука. У готовий рис додаємо масло та збиті окремо білок з жовтком та висипаємо у форму. Зверху викладаємо шар нарізаних яблук, які можна притрусити корицею.
- Робимо це дуже обережно, щоб не переборщити. Уявіть, що ви посипаєте яблука перчиком», - радить Марія Морозенко.
Додав цукру, накриваємо зверху ще одним шаром вареного рису і ущільнюємо бабку за допомогою пергаменту. «Потрібно поєднати яблука з рисом, щоб вони краще подружилися», - жартує Марія Морозенко. Верхній шар рису, за бажанням, можна намастити жовтком для красивого жовтого кольору.
Під час готування Марія Морозенко розповідала, що Дарія Цвєк свого часу вела кулінарні курси для дружин офіцерів.
- Вона мала фахову педагогічну освіту, змалку цікавилася кулінарією та записувала рецепти. Мені це дуже близько, тому що я свої рецепти також спочатку збирала від мами та бабусі і записувала, -- розповіла письменниця.
Марія Морозенко випікала бабку в духовці (180С) протягом 30 хвилин. Поки страва готувалася, письменниця заварила смачнючий чай із м’яти. Ароматна, жовта, наче сонце, рисово-яблучна бабка Марії Морозенко особливо смакувала з вишневим соусом.
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно