Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Аукціон масонських книг
Колекцію масонських книг XVIII століття виставили на продаж у «Будинку антикварної книги в Нікітському» у Москві. Масонські видання майже неможливо знайти у відкритому продажі, їх тиражі були знищені. Адже, на думку багатьох дослідників та істориків, саме ці книги стали причиною появи революційних настроїв як у Європі, так і в Росії.
 
Більшість видань - з бібліотеки «генерального делегата ордена мартиністів у Росії» Петра Михайловича Казначеєва. Серед них - рідкісний повний примірник книги «Образ житія Енохова або Род і спосіб ходіння з Богом», надрукований в друкарні Новікова в 1784 році. Незабаром після виходу тираж був конфіскований. Винятковою є книга «Au Джемма Magica, або Магічний дорогоцінний камінь...» 1784 року, тираж якої був конфіскований і знищений при арешті видавця Миколи Новікова у 1793 році.
 
На другій сесії аукціону буде продано працю «Про помилках і істині, або Відозва людського роду до загального початку знання ...» французького містика Сен- Мартена (1785 р.), ідеї та ім'я якого через століття дали назву ордену мартиністів.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage