Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Анна Бернс отримала Букерівську премію за роман «Молочник»
Журі однієї з найпрестижніших нагород у галузі літератури обрали цьогорічну переможницю! Нею стала ірландська письменниця Анна Бернс, яку відзначили за «неймовірно оригінальний» роман «Молочник» (Milkman).
 
The Guardian, чільне фото – Nils Jorgensen/Rex/Shutterstock
 
Анна Бернс стала першою північноірландською авторкою, яка отримала Букерівську премію. Роман «Молочник» – є її третьою Бернс. На сторінках книжки авторка розповідає про 18-річну дівчину, відому як «середня сестра», яку переслідує значно старша воєнізована постать, молочник. Голова журі премії Кваме Ентоні Аппіа назвав цей роман «неймовірно оригінальним». «Ніхто з нас не читав нічого подібного раніше, – сказав Аппіа. – Абсолютно інший голос Анни Бернс кидає виклик традиційному мисленню і формі в дивній та захопливій прозі. Це історія жорстокості, сексуального посягання та стійкості, наповнена модним гумором». 
 

 
Нагадаємо, що цьогоріч на премію подали 171 видань, серед яких шість потрапило до «короткого списку». Окрім книжки Бернс, до фіналу увійшли роботи Дейзі Джонсон (книжка «Усе, що на дні»), Рейчел Кушнер («Кімната Марсу»), Есі Едуґайн («Чорний Вашингтон»), Річарда Пауерса («Остання історія») та Робіна Робертсона («Довгий кадр»). Проте журі одноголосно обрало переможцем саме роман «Молочник». Тож Анна Бернс отримає грошову винагороду у розмірі 50 тис. фунтів (66 тис. доларів), а на кожного з авторів «короткого списку» чекає заохочення сумою 2,5 тис. фунтів (3,3 тис. доларів).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage