Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Англійський романіст Девід Мітчелл закопав свою книгу у лісі на 100 років
 
Письменник Девід Мітчелл, автор романів «Хмарний атлас», «Чорний Лебідь Грін», «Годинник з кісток» та інших, долучився до проекту «Бібліотека майбутнього» («Future Library»). У рамках проекту автор заховав свій новий твір у лісі, а читачі зможуть прочитати його лише через 98 років.
 
Унікальний проект створила художниця Кеті Патерсон. За її задумом, 100 авторів напишуть по одному твору, які будуть оприлюднені лише у 2114 році. Для публікації цих творів використають сировину з 1000 дерев, що 2014 року були висаджені в лісі біля Осло спеціально для цієї мети. Однією з учасниць проекту вже стала канадська письменниця Маргарет Етвуд. Тепер до «Бібліотеки майбутнього» долучився і  Девід Мітчелл. 
 
«Бібліотека майбутнього» дає надію на те, що ми є більш стійкими, ніж думаємо, - каже Девід Мітчелл, -  що за сто років ми ще будемо тут, що у майбутньому будуть дерева, будуть і книги, і читачі, і цивілізації». Письменник каже, що оскільки його твір побачить світ лише через століття, він почувається вільнішим, адже не застане відгуків, ні хороших, ні поганих. Але те, що поряд будуть тексти таких відомих авторів, як Маргарет Етвуд, мотивувало його написати щось справді вартісне.
 
 
Щороку група експертів разом з Кеті Патерсон обиратимуть одного письменника, чий твір поповнюватиме бібліотеку проекту. Автори «Бібліотеки майбутнього» можуть писати все, що їм подобається: вірші, оповідання, романи або документальну літературу будь-якою мовою. Але вони не повинні говорити про написане, показувати текст іншим людям. Щороку автори передаватимуть лише по одній друкованій та цифровій копії тексту організаторам проекту на урочистій церемонії в Осло. 
 
«Ліс для мене - це витвір мистецтва, - говорить Патерсон. - Ви можете уявити собі, як слова проростають крізь дерева протягом довгого часу, слова письменників».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage