Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Андрій Бачинський про кримський «Артек»: «Наше повернеться до нас»
У Львівській обласній бібліотеці для дітей письменник Андрій Бачинський зустрівся з читачами та презентував свою нову книгу «Детективи в Артеку». Говорили про скарби, дитячі табори та український Крим.
 
Андрій Бачинський розповів, як зародилася ідея написати книгу: «Кожен герой, кожна історія має свої прототипи. Я сам колись виграв путівку в «Артек», збираючи макулатуру для школи. Це було 30 років тому, але не влітку, а посеред навчального року. Тікали, наприклад, з артеківської школи, збирали шишки, а потім боялися, що нас звідти виженуть, дзвонитимуть батькам».
 
   
 
Цікавили дітей і персонажі книг: «Характери головних героїв списані з тих дітей-друзів, з якими я в «Артеку» був. А також з тих, з якими спілкуюсь зараз». Поговорили про поїздки у табори відпочинку, про ночівлі в готелях, про «Артек», про обмазування пастою і загублені скарби. «Я дуже люблю у своїх книжках вкраплювати пізнавальні моменти. Щоб дитина зацікавилася, полізла в той же Google і дізналась про що йдеться».
 
Обговорили також актуальность подій у книжці в контексті теперішньої ситуації в Україні. «Коли я писав книгу, навіть гадки не мав, що табір «Артек» на березі моря в Криму, де відпочивають українські діти, може виглядати трішки фантастично, - зізнається Андрій. - Але, сподіваюся, наше повернеться до нас. От коли дійшло до видання книги і пропонували змінити дислокацію місця, ми довго радилися, чи переносити події з Криму. Але тоді б книга втратила свою правдивість. Директор «Видавництва Старого Лева» Микола Шейко наголосив, що ми вважаємо Крим українським, і книга лише підкреслить це».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage