Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Андрій Бачинський: «Першим «Детективів в Артеку» прочитав мій син»
Під час 10-того Дитячого Форуму відбулася презентація книги «Детективів з Артеку. Таємниці Кам’яних Могил». Письменник Андрій Бачинський і модераторка Оксана Зьобро говорили з маленькими читачами про пошуки скарбів, справжню дружбу та подорожі.
 
«У цій книжці розказані незвичайні історії з моїх відпочинків в кримському дитячому таборі «Артек»: про пошуки скарбів, втечі зі школи, вірних друзів, - розповів Андрій Бачинський.- З часом історії трансформувалися і вилилися в книжку. Конкретних прототипів герої не мають, але у книжці є реальні розповіді моїх тодішніх однолітків. Наприклад, одним з моїх друзів був хлопчик-луганчанин (з Ровеньків), і він розповідав мені про шахтарів – його історії увійшли сюди.  Пригадуєте «Трьох мушкетерів»? А чи знаєте ви, що утікши з  Франції з усіма скарбами, Міледі закінчила своє життя в Криму? Дізнавшись про цю історію, «детективи в Артеку» вирішили відшукати скарби Міледі».
 
 
Читачі поцікавилися у Андрія, як прийшов задум другої книги? «Коли я сів писати другу книжку, у 2014 році  «Артек» був зачинений, Крим окупований. Тому я замислювався, чи варто писати про місце, якого вже нема... Але раптом згадав, що коли я був малий, то дуже ображався на письменників, які не писали продовження історій. Тому я зібрався з духом і написав другу книжку про «детективів з Артеку». У другій книжці частково події починаються у Львові, недалеко від Дитячого Форуму, до речі. Бо перша частина завершується тим, що друзі повинні зібратися у Львові в Оленки», - відповів письменник.
 
«В обох книжках герої шукають скарби, - зауважила Оксана Зьобро.Хто з вас шукав і чи знаходив скарби?». Діти розповідали, як знаходили мушлі і кольорові камінці в морі, а деяким маленьким  книголюбам пощастило знайти суперскарб, розгрібаючи старі речі у хліві - срібний кухоль. Проте, зауважили читачі, найбільшим скарбом може стати нематеріальна річ, як-то міцна дружба чи любов.
 
 
«У дитинстві я був завзятим математиком, брав участь в олімпіадах, проте й похуліганити любив, - продовжив Андрій Бачинський. -  І от, життя склалося так, що я став письменником.  Тому для юних письменників дам пораду: записуйте усі події, які з вами відбуваються, бо з часом вони забуваються... Першу свою книжку я дав почитати синові і аж коли побачив, як він регоче і як він зацікавився – вирішив її опублікувати. Оскільки я трохи займався науковою діяльністю – фізикою - у мене був задум написати дитячу книжку про космос. Але саме в той час «Видавництво Старого Лева» видало серію книг Стівена і Люсі Гокінґів про космічні пригоди Джорджа. Тому вирішив, що не буду тягатися з Гокінґами і писатиму краще про свої дитячі спогади та пригоди».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage