Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Американські вчені створили робота-письменника
 
Письменникам варто почати хвилюватися: нещодавно Технологічний інститут Джорджії оголосив про створення унікального робота, який здатен писати літературні твори. Робот не лише створює короткі історії на задану тему, а й здатен моделювати цікаві та оригінальні сюжети.
 
Робот, який отримав назву «Scheherazade-IF», працює на основі аналізу інших текстів. Розробники вносять у пам`ять машини багато коротких оповідань різних авторів, які об’єднує одна тема, і робот, аналізуючи типові схеми розвитку подій, створює власний сюжет. 
 
Вчені зізнаються, що «Scheherazade-IF» перевершив їхні очікування. «Коли ми вперше поставили перед роботом завдання створити історію про побачення у кіно, ми очікували отримати набір стандартних подій, наприклад, купівля квитка, пошук місць у залі тощо, - розповідає один з програмістів «Scheherazade-IF» Марк Рідл. - Але система самостійно зрозуміла, що герої повинні триматися за руки і цілуватися».
 
За словами вчених, сьогодні цей проект робота-письменника не є ідеальним. Серед недоліків – невміння вводити у текст метафори, сарказм, іронію, емоційні стани. Проте «Scheherazade-IF» здатен відстежувати причинно-наслідкові зв’язки, тож може розробляти одразу кілька варіантів розвитку подій і змінювати сюжет залежно від заданих параметрів. 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage