Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Американська бібліотека виклала у вільний доступ понад 6 тисяч дитячих книг
Ілюстрація Фредеріка Річардсона з книги «Піноккіо», 1925 рік
 
Що читали дітлахи у ХІХ-ХХ століттях, як виглядали тодішні ілюстрації до творів для дітей? Тепер всі охочі мають можливість це дізнатися. Бібліотека історичної дитячої літератури Болдвіна при Університеті Флориди (США) зробила подарунок поціновувачам давніх книг, оцифрувавши та виклавши у вільний доступ більше 6000 видань.
 
 
Фонд бібліотеки нараховує понад 130 000 книг та періодичних видань, опублікованих у США та Великобританії з середини 1600-х років до сьогодні. Тепер поглянути на частину цих книг онлайн можуть читачі у всьому світі: у каталозі бібліотеки – книги, опубліковані з середини ХІХ століття.
 
 
«Спляча красуня в лісі», 1875, видавництво «George Routledge & Sons»
 
Серед книг особливу уваги привертають відомі твори, зокрема видання «Сплячої красуні» 1875 року видання, «Подорожі і пригоди капітана Гатераса» Жуля Верна (1870), «Піноккіо» з ілюстраціями Фредеріка Річардсона (1925), понад десять видань «Робінзона Крузо» Даніеля Дефо, кілька видань «Аліси в країні див» Льюїса Керролла, збірку казок братів Грімм 1909-го і багато-багато іншого. Повну колекцію можна побачити за цим посиланням.  

 
 
 
«Робінзон Крузо», видавництво «McLoughlin Bros.»
 
 
«Аладдін та інші казки», 1885, видавництво «Pictorial Color Book Company»
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage