Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Амадока» і «каміньсадліс» – переможці премії «ЛітАкцент року»!
Стали відомі імена переможців книжкового рейтингу «ЛітАкцент року – 2020». До числа переможців потрапили дві книги від «Видавництва Старого Лева» – роман «Амадока» Софії Адрухович у номінації «Проза» та збірка віршів Ірини Шувалової «каміньсадліс» в номінації «Поезія». Вітаємо авторів!
 
«Амадока» – це історія про те, що нічого не зникає безслідно, зв’язки та паралелі між минулим і сьогоденням з часом можуть не стоншуватися, а глибшати, а пам’ять окремої людини та цілих поколінь ховає у собі багато таємниць.
 
 
Понівечений до невпізнаваности в одній із гарячих точок на Сході України, герой роману «Амадока» тільки дивом залишився живим. Це сумнівна втіха, оскільки важкі травми призвели до повної втрати пам’яти: чоловік не пам’ятає ні свого імени, ні звідки походить, не пригадує жодної близької людини, жодного фрагмента свого попереднього життя. Таким його і віднаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива: сягати найглибших пластів забуття і спогадів, поєднувати розрізнені клапті понівеченої свідомости, зшивати докупи спільну історію.
 
Оформлення книги створили Романа Романишин і Андрій Лесів.
 
 
 
 
«каміньсадліс» – збірка, в якій авторка натякає на те, що різні субстанції в ній, як у реторті алхіміка, зливаються одна з одною, утворюючи щось нове. Люди у віршах збірки розпадаються на елементи, а світ речей несподівано озивається людськими голосами. Усуваючи пробіли не лише між словами, а й між речами, авторка досліджує феномен пам’яті на її найглибших, найорганічніших рівнях, де рідні й чужі сплітаються крово­носними системами, як дерева корінням.
 
Це книжка про належність — часові, місцю та людям — і про неспроможність остаточно визначити себе жодною із цих належностей.
 
Оформила збірку Вікторія Черняхівська.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage