Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У «Видавництві Старого Лева» побачив світ роман британського письменника, режисера, драматурга та актора Бена Елтона «Знову й знову». У центрі розповіді – колишній військовий Г’ю Стентон, який отримує незвичайне завдання – змінити історію. Для цього йому потрібно повернутись у минуле та запобігти низці подій (як-от Перша світова війна), що несуть за собою масштабні руйнування та загибель тисячі людей. Динамічний сюжет, ґрунтовна історична складова, пошук відповіді на завжди актуальне питання «що було б, якби?», роздуми автора про дії та їх наслідки – на сторінках роману «Знову й знову». Книга побачила світ у перекладі Андрія Маслюха та в художньому оформленні Дарії Філіппової.

1 червня 1914 року. Г'ю Стентон — спецназівець у відставці і знаменитий авантюрист, найсамотніша людина на світі. Ті, кого він знав і любив, ще не народилися. Можливо, тепер і не народяться ніколи. Тільки Стентон знає, що гряде велика страшна війна. Колективне самогубне безумство, яке зруйнує європейську цивілізацію і занурить у страждання мільйони людей. Двадцяте століття стане століттям Великої війни, яка забере сотні мільйонів життів. І тільки Стентон це знає, тому що для нього це століття - вже історія: він прибув з майбутнього, скориставшись відкриттям Ісаака Ньютона, яке той заповів оприлюднити через століття після його смерті. У Г'ю Стентона є місія — він покликаний змінити страшну історію свого століття, перетворити «століття смерті» в Золотий Вік. Він повинен запобігти війні. Війні, яку розпочне один постріл. Але чи може одна куля погубити ціле століття? І якщо — так, чи зможе інша єдина куля його врятувати? Роман Бена Елтона - дивовижні пригоди в часі, в низці альтернативних версій ХХ століття, серед яких наша власна зовсім не найгірша.

«"Знову й знову" — одна з моїх улюблених з усіх великих і пророчих книг Елтона. Він привносить свої детальні знання про Першу світову війну та свій дивовижно нецинічний погляд на людську природу, щоб відповісти на давнє неприємне запитання: "А якби ерцгерцог ніколи не був убитий?" Відповідь настільки ж яскрава, як і страхітлива, і це робить її невідкладною до читання», Емма Томпсон, акторка, сценаристка, володарка премії «Оскар».

«Бен Елтон як письменник викликає шалену насолоду», Гю Лорі, актор, письменник.

«Книга Елтона – досконала розважальна розповідь в жанрі подорожей у часі, що знайомить читачів з людиною, яка мчить земною кулею під час своєї таємної місії до історичного моменту, сповненого небезпекою, у якому кожен вибір може мати непередбачувані наслідки», Library Journal.

Бен Елтон – успішний і відомий у Великій Британії актор, драматург, стендап-комік, режисер. Народився у 1959 році  в родині вчительки англійської мови та фізика-дослідника. Автор багатьох комедійних п'єс, що стали світовими хітами («Попкорн», «Корова Саллі»). Починаючи з 1988 році зарекомендував себе як успішний письменник. Автор книг «Знову й знову», «Пульсація», «Два брати», «Криза самоідентифікації» та ін.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage