Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

8 книг про дітей і все, що з ними пов'язане. Книги-підказки для батьків.
Моя книжкова полиця. Головне фото iStock/Getty Images Plus/Getty Images
 
Книг про підготовку до батьківства, виховання, взаємодію між дорослими і дітьми, а ще про всеможливі лайф-хаки на полицях магазинів хоч греблю гати. Тема важлива, хвилююча, а отже і грошей не шкода. Але й спекуляцій тут чимало – можна ж купити цілковитий абсурд, вкладений у хороший дизайн, гучну назву і докторський ступінь автора, та ще й за кругленьку суму. Публікуємо підбірку перевірених книг, які допоможуть батькам зрозуміти себе та дитину і побудувати гармонійні стосунки в сім’ї.
 
Почнімо з світового бестселлеру Памели Дракермен «Французьке виховання». Ви, ймовірно, чули про цю книгу під назвою «Чому французькі діти не розкидають їжу». Книга про ставлення до дітей без пієтету, але з мудрістю, коли не «дитина-король», а «дитина-особистість». Книжка без претензії на науковість та психоаналітичні тактики, але з хорошим соціальним зрізом, практичними порадами, особистою історією і переконливою відвертістю. Оповідь йде на протиставленні американських та французьких методів, але все ідеально припасовується до українських реалій.
 
Харизматична і відверта Ірена Карпа розповість Вам кілька заповідей про те, як не стати куркою, а точніше, в книзі «Baby travel. Подорожі з дітьми, або Як не стати куркою» знайдеться чимало практичних порад про те, як опнувати себе, подолати материнські страхи та фобії і жити повним життям, опинившись у новій ролі. 
Якщо ж Ви думаєте, як пояснити, чому Джексон Поллок – це мистецтво, чи Ви й самі не зовсім  розумієте – є чудесна книга Франсуази Барб-Галль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво». А розмовляти таки варто і навіть необхідно.  Мистецтво розповідає, що відбувалось в ту чи іншу епоху, і більше – що думалось і відчувалось. Картини розбурхують фантазію і усувають бар’єри. Барб-Галль допоможе батькам не тільки пояснити, але й підібрати правильну послідовність та методи знайомства з мистецтвом.
 
Для молодих матусь є ще одна «життєва» книжка – без психології і філософії, але зі щирим розумінням ситуації. «Диво-пристрої для щойно мам» - про те, як треба полюбити себе, організувати своє материнство і уникнути післяродового стресу недосвідченої мами. Книжка особистого досвіду. В ній відчувається вся практичність і зібраність, яка просто необхідна, коли з’являється малюк.
 
Альмонах «Жила» виходить всього раз на рік. Це й не дивно – кожен номер це неймовірно насичений текст, який потребує ретельного дослідження. Теми варіюються від номера до номера, а їх, наразі, є тільки вісім, але гасло «Сімейно. Глибоко. Творчо» пасує до кожного. Це не тільки читання для батьків, але й помічник в організації спільної активності з дітьми. Обирайте цікаві Вам випуски, а ми з нетерпінням очікуємо дев’ятого!
 
Книжку Джона Медіни «Привила розвитку мозку дитини» треба мати, від слова обов’язково! Коли моєї знайомої  трирічна дитина вередувала, вона сказала: «Ти просто ще мала, і твій мозок замалий, щоб розуміти, що не треба влаштовувати істерики!». На донечку подіяло, і знайома також не збрехала – з цією книгою справді зрозумієте, що і чому відбувається в голові Вашого чада.
 
 
 
Книжка «15 табу для матусь і татусів» - це однозначно  книга, яка навчить балансувати між любов’ю та суворістю. Основна думка: «Діти такі, якими Ви їх виховали», а отже як правильно повестись, щоб не стати тираном або ж не виховати такого. Мій особистий фаворит – текст лаконічний і справді упорядкований по пунктах, з точкою зору психолога і конкретними життєвими ситуаціями – книжка з виховання батьків, а не дітей.
 
І нарешті «Грудне вигодовування». Мабуть, варто було почати з цієї книги, але не хотілось налякати "приблудних" татусів:) Книжка масштабна – фізіологія, психологія, підготовка, перебіг, особливі випадки… Обов’язкова до прочитання, щоб період годування пройшов гармонійно, а стресів від несподіваних питань та хвилювань не виникало!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage