Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

8 книг про бізнес і життя, без яких ви не подорослішаєте по-справжньому
Всі ми в душі трохи діти. Хтось більше, хтось менше. Але часто «внутрішнє дитинство» – це не вміння дивитися на світ широко відкритими очима і творити, а втеча від відповідальності, наївність і неготовність приймати серйозні рішення. Не переживайте, це можна виправити! Як завжди, наш рецепт – хороша, мудра книга, приправлена роздумами під час і після прочитання.
 
 
Світ складний, але і ми – не прості механізми. Не втомлюйтеся вчитися керувати внутрішніми важелями й кнопочками, адже для цього є стільки хороших підручників!
 
Читайте та удосконалюйтеся!
 
«Хватит мечтать, займись делом! Почему важнее хорошо работать, чем искать хорошую работу»  Кел Ньюпорт
 
Вас чекає не тільки ласкавий мотиваційний стусан в потрібну точку, але практично батьківський, змістовна розмова (ніяких повчань!) про те, як важливо працювати — не тільки рости як фахівець, але і як особистість.
 
«Досить мріяти» — ще і якісний засіб для протверезіння. Подумайте, ми часто переконуємо себе, що можемо стати кимось просто тому, що колись так вирішили. Але забуваємо, що для цього як мінімум потрібно щось робити й вчитися новому.
 
Автор не пішов перевіреним колегами шляхом простих рецептів з серії «знайди роботу мрії», а запропонував полюбити вже наявну. Та й взагалі, нетрадиційних порад тут повно, наприклад про те, як стати «цінним працівником» — володарем унікальних якостей, знань і талантів.
 
Особливо корисна книга буде як тим, хто тільки починає кар’єрний шлях, так і тим, хто вважає, що уперся в стелю свого професійного зростання.
 
«Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті» Насім Ніколас Талеб
 
Якщо ви хочете блищати в суперечках про економіку і політику під час кофі-брейків в офісі або на посиденьках з друзями, книга Талеба ваш помічник! Дотепний вчений іронічно допоможе вам переглянути погляд на устрій світу.
 
Це не чергова бізнес-книжка з серії «прочитати-і-забути». Швидше — філософський трактат про те, наскільки людські знання обмежені та що з цим робити.
 
Талеб примудрився зібрати величезну кількість власних і не тільки роздумів про ймовірність, економіку, політику, філософію, медицину, про наші знання, підходи до пізнання, скептицизм, емпіризм, життя і смерть і багато що інше. Читати буде непросто, але і відірватися важко.
 
Головна ідея: передбачити нічого не можна, все визначається удачею, а удача — справа випадку. І як з цим бути? Читати Талеба! Тим більше що тепер можна й українською.
 
«Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі» Чарльз Дахіґґ
 
Праця пулітцерівського лаурета буде корисна і цікава тим, у кого є будь-які звички. Тобто, кожному з нас. Автор вивчає це слово і явище, знаходячи його як у будь-якої людини, так і у груп або великих компаній.
 
Дахігг нагадує, що зміна всього однієї звички може змінити життя, наприклад, дієта – схуднути, кидання палити – стати сильнішим і здоровішим. Він наполягає, що міняти звички непросто, але це того варто – і розповідає, як.
 
Як талановитий журналіст, Дахігг пише яскраво, доступно і цікаво. Але дар коуча в ньому теж є, тому що «Сила звички» дає відчуття власної енергії та контролю над життям.
 
Прикладів вистачає: наприклад, сам автор розповідає як пристрасть до шоколадного печива призвело до стрімкого набору ваги. Не без гумору Дахігг просвітить, як він вивчив свої мотиви та зумів відмовитися від «печенькової залежності».
 
«Як здобувати друзів і впливати на людей» Дейл Карнегі
 
До Карнегі ніхто не здогадався написати посібник зі спілкування між людьми, ніхто не виклав поради для цього непростого процесу, не вчив обходити граблі складних життєвих ситуацій.
 
Відтоді про ідеї та рекомендації Карнегі вже давно точаться суперечки, їх сто разів підтверджували й заперечували. Як би там не було, не знати про них просто не можна: його поради з ефективного спілкування (або ж догоджання іншим, за словами критиків) — класика для людини, яка не живе на безлюдному острові.
 
Насправді Дейл дає прості, життєві поради: не поспішай з критикою, хвали людей, шукай плюси, допоможи співрозмовнику відчути себе важливим, цікався щиро, посміхайся і не перебивай.
 
Навіть якщо ви не плануєте слідувати йому, просто читайте. У книги — терапевтичний ефект, що розганяє тугу й викликає оптимізм. Посміхайтеся собі — і нехай люди думають, що хочуть. Зате у вас на душі буде світло.
 
«Как привести дела в порядок. Искусство продуктивности без стресса»  Дэвид Аллен
 
Складно знайти людину, яка б не чула про Аллена і його систему самоорганізації GTD — Getting Things Done. Якщо ви один з них — хапайте і вивчайте, ця книга допомогла тисячам людей впорядкувати своє життя.
 
Автор накопичив десятиліття досвіду в організаційній науці — і його підхід GTD допоможе впоратися з внутрішнім перфекціоністом і знайти час для реалізації планів, які давно відкладаються.
 
При цьому Ален не обіцяє миттєвих успіхів, а навпаки повторює, що на розробку особистої, максимально зручної й заточеної під себе системи зберігання та обробки інформації буде потрібно близько двох років — але переваги починають працювати вже на ранніх етапах.
 
А ще він вчить позбавлятися від занепокоєння через незроблене. Він розповість, як краще вибрати те, чим зайнятися прямо зараз, і детально розписує, як зробити так, щоб справи не тільки не турбували, але і не займали абсолютно весь вільний час.
 
«Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств» Кейт Феррацці, Тал Рез
 
Подобається вам це чи ні — нетворкінг, тобто зав’язування і підтримання зв’язку з великою кількістю людей, став необхідним умінням сьогодні. (Інтроверти, вибачте! Див. наступну книгу).
 
«Ніколи не їжте поодинці» — це такий собі Карнегі нашого покоління. Автори розбирають людські відносини у загальному — не тільки у плані розвитку бізнесу, а й щодо прогресу особистості.
 
Феррацці та Рез охоче діляться власним досвідом у сфері нетворкінгу і налагодження ділових контактів. Фокус, що вас не вчать «продавати себе» або маніпулювати, а навпаки — щиро цікавитися людьми, шукати способи їм допомогти. Тепер ще й українською!
 
Автори впевнені, що робота тільки на себе, приховування ідей і відмова від обміну інформацією вже безглузді. Тому пропонують разом будувати світ людей, відкритих для спілкування і співпраці.
 
«Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати» Сьюзан Кейн
 
Ця книга для тих, хто вважає нетворкінг винаходом Сатани, а галасливі вечірки — філією його контори. А якщо серйозно — то це must read для всіх, хто не знаходить собі місця в шумному, активному світі та любить побути наодинці з собою, щоб відновитися.
 
Кейн (подивіться для початку її промови на TED) детально і ґрунтовно дослідила проблеми й можливості інтровертів. Вона вивернула навиворіт стереотипи про похмурих домосідів і дозволила засяяти їхнім перевагам.
 
Написано жваво, зрозуміло та образно — стане в нагоді як інтровертам, так і екстравертам. У книзі — вдалий баланс між життєвими прикладами, наочними історіями, аналітикою та науковим поясненням описаних явищ.
 
Вона відмінна і як посібник з пізнання себе, оскільки глибоко розкриває природу інтроверсії та допомагає зрозуміти себе. І як збірник рецептів психологічної самодопомоги та особистісного зростання для інтровертів — відкривайте свої сильні сторони!
 
 
«Як ви збудуєте своє життя?» Джеймс Олворт, Карен Діллон, Клейтон Крістенсен
 
Forbes називає її «однією з найбільш значущих книг про особисту філософію XXI століття», бізнес-тренери — найважливішої інструкцією про те, як побудувати своє життя таким, про яке ви мріяли.
 
Автори задумалися про те, чому досягнення бажаних, здавалося б, цілей часто не приносить щастя, а скоріше розчарування? Чому успішні менеджери та лідери за фасадом добробуту — нещасні?
 
Використовуючи логіку бізнесу, вони розповідають, які помилки допускають люди при формулюванні стратегії власного життя, як неправильно розподіляють ресурси — і приходять до «неправильного» фінішу без сил.
 
«Як ви збудуєте своє життя?» стане путівником з вашого майбутнього. Перевірені теорії та практичні приклади допоможуть вам розібратися з найважливішими рішеннями. Направить життя в потрібне річище, допоможе тверезо подумати про життя і своє призначення, і дасть вам в руки потрібний інструмент для особистого успіху і щастя.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage