Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

7 питань ілюстратору: Олеся Магеровська
Олеся Магеровська – ілюстраторка трьох книжок для дітей. Її ілюстрації вирізняються гумором і яскравими, жвавими, динамічними персонажами. В розмові з «Казкаркою» Олеся відповідає на наші традиційні 7 запитань.
 
1. Розкажіть про себе і свій творчий стиль
Народилась і живу у Львові. Хоча дитинство провела в невеличкому містечку на Львівщині, бігаючи лугами-бур’янами із сусідськими бешкетниками, або в дідуся на колінах, фантазуючи й малюючи з ним на кожному клаптику паперу — від альбомних аркушів до сірих магазинних пакувальних обгорток ;) З цього і почалася творчість. Розвивалася в різних напрямах, але зупинилася на дитячій ілюстрації.
 
2. Назвіть книжки, які ви проілюстрували
 
Збірку колискових «Люлі, люлечки» видавництва «Свічадо», веселу книжечку від Зірки Мензантюк «Зварю тобі борщику» («Видавництво Старого Лева»), і навчальну книжку для найменших діток «Перші знання з цуциком Пепе» від «AZGroupPublishingHouse».
 
3. Чи є улюблена техніка? Яка?
 
Малюю в основному цифрові картинки за допомогою планшета. Люблю також акварель, графіку. Все ще в пошуку цікавих для себе технік.
 
4.Опишіть (покажіть) ваше робоче місце
 
З визначеним робочим місцем у мене не склалось, малюю де настрій застане – на кухні, в кімнаті за столом, сидячи на підлозі :) Інструментарій (планшет, ноут, артбук і кілька олівців) дозволяє міняти локацію:).
 
5. Що надихає вас до роботи? Що заважає?
 
Не люблю сидіти на місці. У вільні дні завжди мандрую кудись до природи або в інші міста, країни. Надихає спостерігати життя довкола, ловити увагою усі його дивовижні дрібниці, назбирувати їх в пам’яті. Відновити сили допомагає хороше товариство, спілкування з друзями, знайомство з новими людьми. Часто, ілюструючи дитячі книжки, за натхненням повертаюсь у дитинство, витягуючи з пам’яті кадрики тодішніх спостережень та емоцій. Заважає те, що в добі всього лиш 24 години, це для мене катастрофічно мало! :)
 
6. З якими темами для дитячої книжки вам подобається працювати? Чому? З якими темами не подобається? Чому?
 
Чудово, коли текст написаний з гумором, або створює певний настрій, атмосферу. Дуже люблю додавати багато кумедних дрібниць до малюнку, які потім весело відшукувати й розглядати.
 
7. Що для вас значить термін «книжка-картинка» (книжка в малюнках)?
 
Це коли ілюстрація живе своїм життям, своєю візуальною історією, яка обширніша від самого тексту, в неї хочеться поринути і там залишитися, допоки не вивчиш кожну дрібну деталь і не надихнешся атмосферою.
 
Оксана Лущевська
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage