Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

7 милих книжок до Різдва, що сподобаються як дітям, так і дорослим

Друг читача

Нещодавно Аня Гай розповіла про 7 книжок, які стануть чудовими подарунками до новорічних свят. Тож пропонуємо підбірку найкращих різдвяних книжок за версією інтернет-книгарні ВсіКниги.

 

 

1.”Пан Сирник і Різдвяний пампушок” Світлани Лінської, Видавництво Старого Лева

Найкращий пекар містечка Ясного пан Сирник пошкодував останнього різдвяного пампушка для маленької дівчинки, бо сам був дуже голодним. Після цього усі солодощі почали видаватися пекареві гіркими. Пан Сирник був у відчаї: як же він тепер зможе готувати найсмачнішу та найдухмянішу випічку? Можливо, йому зможе зарадити лікар Апчих? Точно відомо одне – напередодні Різдва можуть трапитися розмаїті дива…

  

 

2. “Різдво для Сплета” Роба Скоттона, Видавництво Старого Лева

Перша книжка Роба Скоттона з серії «Кіт на ім’я Сплет» вийшла у 2008 році у знаменитому видавничому домі HarperCollins Children Books. Зараз про пригоди кота намальовано вже дев’ять книг. Веселий і харизматичний Кіт Сплет – справжня зірка, й у Західній Європі та США вже продано понад 5 мільйонів книжок про його пригоди.

…Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту й самому розповісти йому про всі свої подвиги. Та Санта не приходить… Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там… Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята!

3. “Різдвяна книжка”, Талант

Веселі, світлі християнські свята з року в рік стають дедалі популярнішими. І познайомитися з головними персонажами Різдвяної містерії допоможе «Різдвяна книжка».

Книжка рясніє цікавими історіями про святого Миколая та його помічника-бешкетника Антипка, про Діву Марію та народження Спасителя, про гучне святкування Коляди, тексти найкрасивіших колядок і щедрівок… А головне, об’ємний панорамний вертеп, який при бажанні можна підсвітити новорічною гірляндою. Книжка в довершеному художньому оформленні О. Желєзняк стане чудовим подарунком для найрідніших людей.

4. “Казки Різдва” Богдани Матіяш, Видавництво Старого Лева

До книжки увійшли дві частини теплих і спокійних “Казок Різдва” Богдани Матіяш.

…Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. “Казки Різдва” нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо.

Книжка Богдани Матіяш вчить, як почуватися вдячно у світі, в якому народився добрий Бог.

5. “Івасикове Різдво” Мар’яни Качмар, Свічадо

Якщо ви любите зворушливі історії, ця книжечка саме для вас.

В українському селі, в бідній хатини живе вдова зі своїми діточками. У тій хатині напередодні Різдва відбувається щось неймовірне: Івасик творить справжні дива!

На це чекали вже багато років… Хочете дізнатись, де трапилось диво і хто його вчинив? Пориньте у світ маленького чуйного хлопчика й погляньте його очима на Марію, Йосипа та Ісуса… Чудово ілюстрована книжка вчить нас доброти, милосердя й любові до ближнього.

“…Книжка нагадає малим читачам, які важливі милосердя й допомога ближньому, адже в кожній людині ми можемо зустріти Бога. Також авторка акцентує увагу на власне українських звичаях святкування Різдва, як-от: традиційне закликання морозу кутю їсти, колядування, приготування святвечірніх страв, – а її герої вбрані в народні строї,” – пише БараБука.

Хіба можна втратити нагоду перед Різдвом доторкнутися до Дива?

6. “Різдвяні казки для найменшеньких” “Країна Мрій”

Де заховав свої цукерки цуцик Карамель? Чи знайде Дід Мороз хатку, де живуть миші? Чи зуміє надіслати лисичка Пачі свого листа Дідові Морозу? Ці прегарно ілюстровані казочки добре читати на ніч дітям, щоби їм наснилися різдвяні дива.

“Простенькі історії для найменшої читацької авдиторії будуть цікавими найперше завдяки яскравому кольоровому оформленню книжки. Малюнки милують око навіть дорослих своєю ніжністю та поміркованістю щодо деталей, яких саме стільки, скільки дошкільня зможе розгледіти, впізнати та назвати.” – пише портал Читомо.

У розповідях переважає тема подарунків: саме на них найбільше чекають діти на Новий рік.

7. “Мальовнича зима” Наталії Діденко, Країна Мрій

Коли Природа дрімає під м’якою білосніжною сніговою ковдрою, у веселому танку кружляють невагомі сніжинки, білочки влаштовують ягідний бенкет, а янголи сповіщають про настання Різдва Божого. Цей дивовижний світ ви здатні оживити, вдихнути у нього життя – варто лишень додати барв.

Пориньте в елегійний, мальовничий світ зими із філігранно виконаними розмальовками!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage