Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

6 нових книжок для боротьби з осінньою депресією
Кучеренко Дар’я, Друг Читача
 
Книжки на будь-який смак, з якими ви зможете мандрувати в минуле, досліджувати глибини людської психіки, або ж будете з цікавістю слідкувати за життєвими перипетіями героїв і забудете про осінню нудьгу. До вашої уваги новинки, з якими не буде сумно холодними вечорами, від українських письменників.
 
Юлія Ілюха «Неболови», Vivat
 
До книжки увійшли чесні й живі новели про реальних людей. Авторка — молода талановита письменниця Юлія Ілюха.
Тетяна Трофименко, літературний критик, відзначає: «Містика, фантастика, постмодерністські експерименти, стьоб, пародія, альтернативна історія — усе це, звісно, добре, але разом із тим сучасна українська література нагально потребує хорошої реалістичної прози. Сюжетної, читабельної, психологічної (без надриву) та інтелектуальної (без повчального тону). Таким є оповідання Юлії Ілюхи, котра змальовує життя маленьких людей із їхніми великими трагедіями. Із цих історій твориться художня картина сучасності.».
 
Книга увійшла довгого списку премії Книга року ВВС-2016.
 
Таня Малярчук «Забуття», ВСЛ
Таня Малярчук випустила роман «Забуття» через 4 роки після виходу «Біографії випадкового чуда». Письменниця каже, що її нова книга— це «спроба згадати забуте». У ньому дія розгортається у двох часових площинах.
 
Молода письменниця, наша сучасниця, вичитує старі газети, щоби побороти напади паніки й віднайти себе. З її вуст ми дізнаємося про життя історика й політика початку 20 століття В’ячеслава Липинського, майже забутого нині. Роман змусить подивитися на Липинського не лише як на політика, а і як на живу людину.
 
Книга увійшла довгого списку премії Книга року ВВС-2016.
 
Юрій Винничук «Цензор снів», Фоліо
 
Неодноразовий призер конкурсу Книга року BBC Юрій Винничук написав новий роман. У «Цензорі снів» письменник вибудовує перед читачем захоплюючий сюжет, де двоє головних героїв озираються на своє життя, яке припало на добу тоталітарних режимів, і звіряються в різних способах виживання — від цинічного до шляхетного. Така мандрівка в минуле приносить багато несподіванок.
 
Герої різні за характером та поглядами, але багато чого в них є спільного: зріст, вага, колір волосся, колір очей, вік. Якщо дивитися на їхні юнацькі фото, складається враження, що це брати. Але попри все це, вони друзями не були, просто інколи життя їх зводило, аби швидко знову розвести. Смерть їх оминала, хоч і не оминала їхніх близьких: вона завжди була на півкроку від кожного з них і била прицільно, але помилялася якраз на тих півкроку чи півхвилини.
 
Андрій Любка «Кімната для печалі», Книги-ХХІ
 
«Кімната для печалі» — це книга оповідань. Сюжетно вони між собою не пов’язані, однак збірку можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головний герой роману — самотність. Покинуті, ревниві, зовсім юні й поглинуті спогадами про вже прожите життя — герої книги на межі відчаю завжди знаходять свою кімнату для печалі, захисну мушлю. Знаходять, бо знають: самотність — найприродніший стан людини.
 
Книга увійшла довгого списку премії Книга року ВВС-2016.
 
Євген Положій «5 секунд, 5 днів», Нора-друк
 
Головний герой нового роману від автора «Іловайська» все життя бореться за справедливість. Тож коли починається війна, він іде на фронт і там потрапляє в Іловайський котел. Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити. Після піврічного лікування, емоційно виснажений, він приймає рішення, що він уже зробив свою справу і має право відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом із ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті бізнес-імперію, стає очевидно: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває.
 
Володимир Лис «Діва Млинища», КСД
 
Новий роман є продовженням книг «Століття Якова» та «Соло для Соломії». Володимир Лис розповідає: «Це свого роду третя книжка з тої трилогії про Полісся, поліське село Загоряни, про Волинь. Це все історії людей протягом вже двох століть. Починається в 1804 році, з першого рекрутського набору, який був проведений в моєму селі, до початку ХХІ століття. У цій книжці є багато реальних історій. Я навіть двом героям залишив такі самі імена, як вони мали. В той же час, тут багато авторської фантазії».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage