Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

5 книжок, які варто прочитати
Є книги, які не оминеш увагою, навіть якщо ти не дуже любиш читати. Хіба не цікаво дізнаватись про людей, які творять історію, про кохання, про життя геніїв та лабіринти людської душі?
 
Оксана Давиденко, ZHYTOMYR TRAVEL
 
«12 неймовірних жінок: про цінності, які творять людину» – видання під упорядкуванням Мар’яни Савки. Воно зацікавить не тільки тим, що дванадцять відвертих розповідей неймовірних жінок надихають та збагачують, а й тим, що одна з героїнь цієї книги – житомирянка, одна з засновниць ГО «Житомир: Зроби Голосніше!» Людмила Зубко.
 
 
«Я обрала для інтерв’ю жінок, …, яких вважаю унікальними людьми та цікавими співрозмовницями, бо їхнім думкам по-справжньому довіряю», – пише упорядниця книги. Про життєрадісну та енергійну пані Людмилу Зубко авторка пише:«…це не лише бізнес-леді з дуже міцним осердям і сильним характером, це ще й супержінка, витончена, дбайлива, яка з неймовірною легкістю опікується і власним бізнесом, і всією родиною». Героїня відверто і чесно розповідає про свій світогляд, окреслює болючі соціальні проблеми та ділиться власним досвідом їх вирішення.
 
12 ВІДВЕРТИХ РОЗПОВІДЕЙ НЕЙМОВІРНИХ ЖІНОК НАДИХАЮТЬ ТА ЗБАГАЧУЮТЬ
Серія книг про видатних митців у виконанні незалежної дослідниці історії мистецтв Кетрін Інгрем  та ілюстратора Ендрю Рея – це яскраві оповіді для любителів дізнатись подробиці з життя знаменитостей. Їхні видання – це серйозні дослідження, які подаються в доступній кожному зацікавленому читачу манері.
 
              
 
Прочитавши книгу «Це Далі», ти дізнаєшся про «чітку об’єктивність маленької фотокамери», поетику фотографії та нашарування світів в оці марабу у виконанні великого Далі, про божевілля і параноїдально-критичний метод художника та навіть про те, що казав собі Далі кожного ранку.
 
СЕРІЯ КНИГ ПРО ВИДАТНИХ МИТЦІВ – ЦЕ СЕРЙОЗНІ ДОСЛІДЖЕННЯ В ДОСТУПНІЙ МАНЕРІ
Книга «Це Воргол» – дивовижна історія успіху світового масштабу. Розповідь про Енді Ворхола та ворхолові фільми, дім на Східній шістдесят шостій вулиці, середовища впливу на короля поп-арту інтригує читача з першої сторінки. Хтозна, можливо прочитавши книгу, ти, як і сам митець, навчишся бачити «поетику буденного».
 
 
Роман Оксани Луцишиної «Любовне життя» – пронизлива історія любові і вигнання. Іронія, романтика, м’який гумор у поєднанні з сарказмом в сюжетній «емігрантській» прозі дарують задоволення від читання і навіть трохи катарсису.
 
«ЛЮБОВНЕ ЖИТТЯ» – ПРОНИЗЛИВА ІСТОРІЯ ЛЮБОВІ І ВИГНАННЯ
Серія «Історії успіху» від «The Ukrainians» – це можливість надихатися тими, хто поруч, це по двадцять мотивуючих розмов в кожній збірці.
 
 
В «Історіях успіху» різні особистості: Юрій Андрухович, Святослав Вакарчук, Джамала, Андрій Куликов та багато інших людей, які сьогодні роблять Україну краще. Одна з героїнь збірки Марія Насєдкіна – громадська діячка, засновниця ініціативи «Дивовижні». Пам’ятаєте яскраві прапорці над Михайлівською та раптову реінкарнацію колишнього «Смоленську»? Так, це справа команди «Дивовижних», яку очолює Марія.
 
СЕРІЯ «ІСТОРІЇ УСПІХУ» ВІД «THE UKRAINIANS» – ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ НАДИХАТИСЯ ТИМИ, ХТО ПОРУЧ
Один з героїв іншої збірки – Любомир Гузар. Він дав безліч інтерв’ю, але ця розмова про межі успіху та необмеженість людських можливостей стає схожою на заповіт: «Працювати, думати, користати Божих дарів, не плисти за течією, як то кажуть, а рухатися свідомо, розумно, застановлюючись, приглядаючись, шукаючи мудрої поради».
 
 
«Яблуко в тайстрі» – роман-феєрія Валерії Чорней. Роман про людську душу, про істинну красу та маленьку жінку з трепетним серцем авторка присвячує пам’яті батька – карпатського різьбяра, який все життя творив на рідній гуцульській землі.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage