Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

5 книжок, які варто дарувати на зимові свята
У країні революція, але зимові свята наближаються без огляду на це. Більше того, наша революція – це рух мудрих людей, які безумовно зрадіють хорошій книжці у подарунок. А дарувати і навіть читати можна й на самому Майдані. Отже, мій власний топ книжок, що вийшли в Україні в році, який за кілька днів закінчиться.
 
Грицько Чубай. «П'ятикнижжя». – Видавництво Старого Лева, 2013
 
Один із найцікавіших українських поетів ХХ століття, чиї вірші знає напам'ять молоде покоління століття ХХІ – Грицько Чубай – нарешті має книжку, гідну його таланту і відповідну його впливу на всю сучасну українську літературу. Поза сумнівом, це унікальне видання, до якого увійшли всі вірші автора, автографи, фотографії, передмова Костя Москальця й післямова Олега Лишеги, екслібрис та листи. Ця книжка має бути на полиці в кожного українського інтелігента, а рівень її текстів і поліграфічного видання безперечно зробить її зачитаною й культовою на довгі роки.
 
Мар’яна й Тарас Прохаськи. «Хто зробить сніг». – Видавництво Старого Лева, 2013
 
До цього топу мала ввійти і збірка есеїв «Одної і тої самої» Тараса Прохаська, за яку автор тиждень тому отримав премію Шевельова. Але у зв’язку з тим, що в топі тільки раз може фігурувати прізвище автора, то тут воно все ж дістанеться Прохаськам – щоправда, за дитячу книжку, яка днями отримала не менш солідну відзнаку – «Дитячу Книгу року BBC -2013». Мар’яні й Тарасові вдалося написати чудову книжку для дітей хоча б тому, що їм вдалося виховати чудових дітей, а цього неможливо зробити без класних казок. Книга ця передусім для дітей, але й дорослі її прочитають із задоволенням – перо одного з найкращих українських письменників сучасності якісне у всіх жанрах. Даруйте й читайте!
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage