Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

5 книжок, які подарують надію на краще
Після затяжної зимової сплячки хочеться історій, які допоможуть остаточно прокинутися та нагадають, що все у житті можливо.
 
Юлія Дьякова, ТСН 
 
Весна цьогоріч все ніяк до нас не дійде. Але у повітрі давно вже з’явилося щось таке, від чого хочеться прокинутися раніше, розмотати усі ці шарфи, познімати шапки та піти до парку, прихопивши із собою легку та дуже цікаву історію про любов або про те, що все врешті-решт буде добре.
 
"ГОРА МІЖ НАМИ", ЧАРЛЬЗ МАРТІН 
 
Ця історія починається лютою зимою, коли високо у горах розбивається приватний літак з двома пасажирами. Напередодні над містом почала вирувати негода. Усі авіарейси скасували, а люди залишилися в аеропорту. Однак знайшлися серед них такі, кому вкрай необхідно було вилетіти саме сьогодні — Ешлі мала встигнути на вечерю перед власним весіллям, а Бен просто хотів додому. І ось він знайшов пілота, який за великі гроші взявся доправити їх до місця призначення.
 
Але сталося таке, чого ніхто не міг передбачити — літак впав. Люди опинилися за сотні кілометрів від цивілізації, майже без їжі, теплих речей і надії на порятунок. І саме ці нелюдські умови та досвід, який Ешлі і Бен отримають після своїх поневірянь, стануть початком чогось нового та дуже хорошого.
 
 
"ЛОВЕЦЬ ПОВІТРЯНИХ ЗМІЇВ", ХАЛЕД ГОССЕЙНІ 
 
Історії цього письменника надзвичайно цікаві. І якщо ви ще з ним не знайомі — я вам відверто заздрю. У кожній його книжці є сумні моменти, що подекуди навіть здатні розчуоити читача до сліз. Однак усі вони закінчуются так, що стає зрозумілим — все буде добре. Амір і Хасан на початку 70-х жили у Кабулі та були друзями. Перший походив із заможної родини, вправно запускав повітряних зміїв (на той час одна з найкорисніших навичок серед місцевих хлопчаків), однак був занато "бесхребетний" і не міг за себе постояти. Хасан був сином слуги його батька — добрим та хорошим хлопчиком, який щиро любив свого друга і був здатен заради нього на будь-що. Але саме Хасан вскочив у страшну халепу, з якої його міг, але не врятував Амір. А згодом в Афганістані почалася війна, що розбила на друзки усе, що мали люди. Йшли роки, а усвідомлення провини все більше не давало спокою Амірові, тому він дуже захотів розшукати свого друга, аби вибачитися за все.
 
"СОЛОВЕЙ", КРІСТІН ГЕННА
 
Хоча до останнього ніхто не вірив у те, що це можливо, але Францію охопила Друга світова війна. Віан попрощалася з чоловіком, який пішов на фронт, і почала думати, як вижити серед німців, що одного дня увійшли до їхнього невеличкого містечка, та ще й хоч якось забезпечити найнеобхіднішим маленьку донечку та молодшу сестру Ізабель. А та не знайшла нічого кращого, ніж приєднатися до партизанського руху, і почала водити через кордон невідомими гірськими стежками пілотів союзників, літаки яких німці час від часу збивали в околицях. Полювання за цією юною і тендітною дівчиною вже почали офіцери Вермахту та СС. А тим часом Віан перебуває у самому пеклі, бо у випадку, якщо нацисти упіймають сестру, розстріляють не лише її саму, а й усіх, хто має до неї будь-яке відношення.
 
"СМАЖЕНІ ЗЕЛЕНІ ПОМІДОРИ В КАФЕ "ЗУПИНКА", ФЕННІ ФЛЕГГ 
 
Одного разу у будинку для літніх людей зустрінуться дві зовсім різні жінки. Одна приїде провідати когось зі своїх, а інша вже давно там житиме на самоті та вхопиться за можливість розповісти комусь свою історію про неймовірне кафе "Зупинка" і однойменне американське містечко. Саме з її розповіді ми дізнаємося про усіх, кого доля у ньому звела. А це і дівчина, яка після років знущань втекла від ненависного чоловіка. І чоловік, якому у п’ять років потяг відрізав руку, після чого він усе життя прожив інвалідом. І волоцюга, яких усе життя кохав жінку, але не міг до неї навіть доторкнутися. І ще багато людей, кожен з яких був нещасним і знедоленим. Однак попри все історія ця вчить бути щасливим та любити своє життя, навіть якщо воно інколи повертається не зовсім тим боком, яким хотілося б.
 
"ПРИСЛУГА", КЕТРІН СТОККЕТ 
 
Молода і дуже амбіційна дівчина Скітер повертається до рідного містечка після університету. Вона з дитинства любила писати та мріяла стати письменницею. Однак на дворі 60-ті роки, коли порядна дівчина повинна думати лише про те, як найвдаліше вийти заміж, народити діточок та стати взірцевою дружиною та сусідкою для таких самих "степфордських дружин".
 
Доля зводить її з двома афроамериканками, яких на той час у США майже не вважають за людей. Ейбілін вдвічі старша за Скітер, вона все життя пропрацювала на "білих господарів", а поки виховувала їхніх дітей, її власний син помер. Мінні — жінка-вогонь — найвправніша куховарка в усьому місті, але занадто темпераментна та балакуча, а за гострий язик її майже ніхто не хоче наймати. Вони багато чого можуть розповісти про знущання, яких зазнають з боку місцевих ідеальних дружин, однак впевнені, що їм ніхто не повірить, і тому мовчать. Проте Скітер вирішить, що так далі жити не можна, та назбирає історій на цілу книжку, що стане початком боротьби за права жінок усієї країни.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage