Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Міжнародний фонд «Відродження» ініціює конкурс поезії та прози серед військовослужбовців і ветеранів, і його партнером є «Видавництво Старого Лева». Цей конкурс має на меті створити простір, де історії військових можуть бути почуті, а їх голоси — посилені, саме тому він зосереджений на темі війни в Україні, відображаючи особистий досвід, переживання, героїзм, мужність, втрати, надію та інші аспекти, пов’язані з військовими діями та їх наслідками.

За результатами конкурсу найкращі роботи увійдуть до антології, що вийде друком у «Видавництві Старого Лева» у 2025 році. Переможці у своїх категоріях додатково отримають грошові призи у розмірі 45 тис. грн.

Для участі необхідно заповнити реєстраційну форму за цим посиланням. Роботи приймаються до 20 липня 2024 року. Оголошення переможців відбудеться не пізніше за листопад 2024 року. 

Учасники можуть подати свої роботи в наступних категоріях:

Оповідання: Короткі літературні твори, що розповідають завершену історію. Обмеження за обсягом – до 20 000 знаків.

Есе: Авторські роздуми на задану тему, що відображають особисту точку зору та аналітичне мислення. Есе можуть включати аналіз подій, персональний досвід, рефлексії на актуальні питання. Обмеження за обсягом – до 10 000 знаків.

Нотатки або Щоденникові Записи: Персональні записи, що відображають щоденний досвід, думки, враження та емоції учасника. Цей жанр надає можливість зафіксувати автентичний досвід, спостереження та реакції на події в реальному часі. Обмеження за обсягом – до 15 000 знаків.

Вірші: Ліричні твори, що відображають емоції, думки та рефлексії автора. Обмеження за обсягом – до 40 рядків.

До складу журі конкурсу входять: Ярина Чорногуз, Павло ПАШТЕТ Белянський, Євген Лір, Олена Лотоцька, Володимир Єрмоленко, Олена Герасим’юк, Ростислав Семків.

Важливо:

Подавати можна лише твори, написані українською мовою, які є оригінальними та не публікувались раніше у друкованих книгах або альманахах. Твори, що публікувалися раніше онлайн, у соцмережах, блогах або спеціалізованих сайтах, можуть бути прийняті до участі. 

Кожен учасник може подати не більше одного прозового твору в межах однієї категорії (не більше двох прозових творів загалом) та не більше 3 поетичних творів в межах категорії «поезія». 

Більше деталей про конкурс — за цим посиланням.

    

Міжнародний фонд «Відродження» — одна з найбільших українських благодійних фундацій, що з 1990-го року розбудовує в Україні відкрите суспільство де кожен почуває себе гідно, де громадяни включені в творення держави, а влада є прозорою та відповідальною. Ми працюємо над розбудовою України, в якій права людини надійно захищені, а позитивні зміни працюють на благо громадян.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage