Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«36 і 6 котів» Галини Вдовиченко – серед 28 книг, рекомендованих до прочитання у Латвії
23 квітня, у Всесвітній день книги, у Ризі відбулася прес-конференція за участі міністра культури та освіти й науки Латвії, на якій було оголошено щорічний список рекомендованої літератури для дітей та батьків – «Журі для дітей, молоді та дорослих». До переліку увійшло 28 книжкових рекомендацій, серед яких є як книги латвійсьих авторів, так і ті, що були перекладені на латиську. І серед них – український бестселер «36 і 6 котів» авторства Галини Вдовиченко й з ілюстраціями Наталки Гайди, який минулого року в побачив світ у видавництві «Latvijas Mediji». Пригодницька історія про невгамовне котяче товариство «36 і 6 котів», що вийшла у перекладі Маріса Салейса, потрапила до категорії «9+».
 
Програма сприяння читанню «Журі для дітей, молоді та дорослих» створена та курується Латвійською національною бібліотекою (LNL) і функціонує вже 21 рік. Її завдання – популяризація читання серед дітей, розширення доступу дітей та дорослих до якісної літератури та бібліотечних послуг. Щороку експертне журі складає новий перелік книг, рекомендованих до читання. Книги, що потрапили до переліку «Журі для дітей, молоді та дорослих», активно розповсюджуватимуться по 604 бібліотеках Латвій та 68 діаспорних центрах в 30  країнах світу.
 
Цьогорічний оголошений список складається з 28 позицій від 8 видавництв: 11 книг латиської літератури та 17 перекладних. Перекладна література представлена ​​17 виданнями з 10 мов світу – естонської, литовської, фінської, шведської, нідерландської, французької, англійської, німецької та української. Українська представлена саме книгою Галини Вдовиченко «36 і 6 котів».
Радіємо за авторку та усіх, кому випаде нагода прочитати цю книгу у Латвії та далеко за її межами.
 
 
 





 



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage