Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Протягом квітня-травня «Видавництво Старого Лева» та благодійний фонд «Запорука» проводили спільну ініціативу: 3 грн з кожної придбаної дитячої книги Старого Лева будуть скеровані на лікування дітей з тяжкими захворюваннями. За цей час читачі придбали 11967 книг, а це означає, що 35901 грн ми спільно з вами перерахуємо на добрі справи фонду. Дякуємо усім, хто долучився, адже кожна придбана дитяча книга Старого Лева стала маленькою, але дуже вагомою доброю справою.

Зібрані кошти будуть розподілені між двома проєктами «Запоруки» — «Подаруємо Софійці безтурботне дитинство» та «Збережемо радість у житті Марини». Розповідаємо про них детальніше: 

Подаруємо Софійці безтурботне дитинство

Софійці Гайдук немає ще й року, а вона вже перенесла три операції.

Родина швачки і вчителя фізкультури з невеличкого села на Волині з нетерпінням чекала народження донечки. Старший син також мріяв про сестричку і навіть обрав для неї ім'я — Софія.

І ось довгоочікуваний день, коли родина Гайдуків дочекалась поповнення. Здавалося, що тепер сім'я заживе на повну. Але через кілька днів після народження Софійці діагностували гідроцефалію, що характеризується надлишковим скупченням рідини в порожнині черепа. 

Для родини почалися лікарняні будні і болісні процедури. Мама щоразу після операції плакала від щастя, коли дівчинка відкривала оченята і промовляла: «Та-та». 

Родина мужньо переносила всі випробування лікування – робили для донечки усі необхідні вправи та масажі. Завдяки такому дбайливому ставленню Софійка навчилася перевертатися, ставати на ніжки, і навіть почала гратися з братиком маленькими іграшками. 

Попри намагання робити все самотужки, родина потребує підтримки. Їм необхідно 41 600 гривень на закупівлю елементів шунтування: клапану та резервуару. 

Станом на 20 травня залишалось зібрати 18772 гривні. Цей збір фонд закриває зі спільно з зібраними з Видавництвом коштами, тож Софійка вчасно отримає належне лікування.   

Збережемо радість у житті Марини

Марині 15 років. Батьки кажуть,  їй дуже пасує посмішка. Дівчина захоплюється танцями, любить співати. Як і більшість підлітків, хотіла б мати поруч друзів-однодумців. На жаль, через тяжке захворювання дівчинка ізолюється. Їй діагностували епілепсію, яка супроводжується судомами. Через це навіть заняття улюбленими танцями обмежені. Підтримувати дружні відносини для дівчинки складно. Час від часу усмішка зникає з її обличчя, коли лікування йде тяжко. На щастя, є родинна підтримка і теплі стосунки з сестрою. Це додає сил і повертає радість. 

З двох років Марина приймає ліки, але хвороба не стихає – лікарі наполягають на операції. Батьки потребують нашої з вами підтримки, щоб закупити шунтуючу систему для операції на головному мозку. 

Друга частина коштів, зібраних разом з Видавництвом Старого Лева, поповнила цей збір. Зараз залишається зібрати менше 13000 гривень.

Ви також можете підтримати Марину та інших дітей  — усі деталі на сайті Благодійного Фонду «Запорука». Будь-який внесок буде помічним!

Підтримати Марину — тут.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage