Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

25 найпотужніших письменників сучасності
 
Оголошено рейтинг «найпотужніших» сучасних авторів у світі за версією провідного американського журналу «Hollywood Reporter». На основі продажів книг, кількості театральних, музичних чи кіноадаптацій творів та впливу письменника на світову культуру було обрано 25 авторів. Востаннє рейтинг був сформований у 2014 році, цьогоріч список поповнило 11 авторів, серед яких Еріка Леонард Джеймс, Пола Гоукінз, Патрік Несс та інші.
 
Першу сходинку рейтингу посідає Джоан Ролінґ, відома не лише серією творів про чаклуна Гаррі Поттера, а й як автор дорослих творів. Зокрема її книга «Несподівана вакансія» була адаптована ВВС для телебачення. 
 
Стівен Кінг опинився на другій позиції списку як «найбільш адаптований автор усіх часів». У той час і завдяки екранізації книг четверте місце посів Джордж Мартін. Світову славу йому приніс серіал «Гра престолів» - телеадаптація циклу творів «Пісня льоду й полум'я». 
 
Патрік Несс  потрапив до рейтингу завдяки серії фільмів, знятих на основі книг «Доктор Хто», Полу Гоукінз відзначили напередодні світової екранізації книги «Дівчина в поїзді», а Еріка Леонард Джеймс посіла п`яту сходинку  завдяки «50 відтінкам сірого».
 
Ось як виглядає повний рейтинг:
 
1. Джоан Ролінґ
2. Стівен Кінг
3. Джеймс Паттерсон
4. Джордж Мартін
5. Еріка Леонард Джеймс
6. Майкл Льюїс
7. Метью Квік
8. Джон Ґрін
9. Ніл Ґейман
10. Денніс Ліхейн
11. Гілліан Флінн
12. Ернест Клайн
13. Девід Гранн
14. Діана Геблдон
15. Ю Несбе
16. Маргарет Етвуд
17. Бен Мезріч
18. Ліана Моріарті
19. Пола Гоукінз
20. Джеффрі Тубін
21. Грем Мур
22. Емма Доног'ю
23. Лорен Олівер
24. Патрік Несс
25. Марія Семпл
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage