Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У п’ятницю, 12 січня, Радіо Культура презентує слухачам новий проєкт, створений у партнерстві з Видавництвом Старого Лева. Щоп’ятниці о 18:00 ведучі Радіо Культура зустрічатимуться з українськими письменниками у книгарні-кав’ярні Старого Лева на Михайлівській 18А, щоб поговорити про нашу літературу 1990-х років. 

Читайте також: Новий сезон «Книгосховища» стартував на Радіо Культура

Про історичні зміни, які відбувалися в перше десятиріччя незалежності України, про тогочасні побут і культуру українців, про літературний процес і свої тодішні дебюти говоритимуть живі класики — письменники, які почали писати наприкінці 1980-х або у 1990-ті роки.

Всі розмови транслюватимуться наживо в ефірі програми «Вечір на Радіо Культура».

«Радіо Культура працює та мовить якомога ближче до своєї аудиторії. Наша команда відчуває, що люди хочуть збиратися разом і говорити про важливі культурні артефакти. Ще й у пошуках або віднайденні власної української ідентичності. Саме тому ми вирішили поговорити про 1990-ті — знаковий для України час. Час Революції на граніті, час Незалежності, час важливих літературних дебютів. Ті роки можуть чимало пояснити нам про нас самих. Саме тому в кожній розмові будемо поринати в історичне — і дуже особисте — тло, щоби краще зрозуміти сьогодення. Пишаюся, що в цьому проєкті маємо «Видавництво Старого Лева» за партнерів. У нас чимало спільних цінностей, зокрема — віднайдення та плекання важливої спадщини», — говорить виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська.

Кураторка проєкту — головна редакторка редакції літературних передач і радіотеатру Радіо Культура Олена Гусейнова. До розмов будуть залучені ведучі Радіо Культура: Ірина Славінська, Олена Гусейнова, Вадим Карп’як, Ліза Цареградська, Наталка Писанка, Євгеній Агарков та інші.

Перша розмова про час та письмо у 1990-ті відбудеться 12 січня між Іриною Славінською та головною редакторкою і співзасновницею «Видавництва Старого Лева», письменницею і перекладачкою Мар’яною Савкою.

«Для нас співпраця з Радіо Культура є дуже цінною і важливою. Адже говорити про книжки треба залучаючи якомога більше можливостей і носіїв. Ми робимо цей проект з Радіо Культура насамперед тому, що розділяємо спільні цінності і маємо велику кількість спільної аудиторії: читачів та слухачів. Це люди, які читають книги, слухають українську музику, роблять свій самостійний вибір. І такий проект дуже важливий для нас, для того щоби об’єднати наші аудиторії і робити якомога популярнішою українську літературу і сучасних письменників, які вже понад 30 років Незалежності творять корпус української літератури», — каже Мар’яна Савка.

А за тиждень, 19 січня, Олена Гусейнова говоритиме з поетом, публіцистом та перекладачем Андрієм Бондарем.

 

Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage