Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«140 децибелів тиші» та «Дім у Бейтінґ Голлов» - книги року за версією ВВС Україна
Літературна премія «Книга року ВВС» оголосила переможців у номінаціях «Книга року» та «Дитяча книга року» у 2015 році.  Переможцями стали дві книги, що вийшли у «Видавництві Старого Лева» - «Дім у Бейтінґ Голлов»  Василя Махна та «140 децибелів тиші» Андрія Бачинського відповідно. 
 
«Дім у Бейтінґ Голлов»  -  збірка короткої прози, події у якій відбуваються за різних часів і на різних континентах, проте хай у чиї вуста вкладено історію – чоловіка за п’ятдесят, літньої вдови чи малого хлопчиська, – їм віриш. 
 
«Яскрава і глибока проза Василя Махна заслуговує на те, щоб якомога більше людей познайомилися з нею. Я сподіваюся, що звання переможця Книги року BBC допоможе цій книзі знайти ще більше читачів, і бажаю пану Махну творчої наснаги», - зазначив редактор Європейського Хабу Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс
 
«140 децибелів тиші»  - історія дітей із особливими потребами. Ця книга на неймовірну важливу соціальну тему вчить любити та вірити, вчить жити повноцінно, щоб не стояло на шляху.
 
«140 децибелів тиші» - це книга, у якій на читача чекає цілий вир пригод. Її головні герої - вихованці дитячого будинку для глухих дітей, а динамічний сюжет твору занурює нас у світ цих персонажів - хлопчика і дівчинки, - говорить Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж. - Ми раді підтримати книгу, яка відкриває дитячий розум до сприйняття життя людей, що відрізняються від інших. Ми всі знаємо, наскільки важливим є зміцнення культурного розмаїття у призмі майбутнього».
 
Окрім того читачем  року за версією ВВС Україна стала  Олена Нестеренко, авторка рецензії  «Важкий характер підліткової літератури» на книгу «140 децибелів тиші», та Євген Іванченко за рецензію «Лишається посміятися і повіситися» на книгу Андрія Любки «Карбід»
 
Переможці в обох номінаціях отримають грошову винагороду 1000 фунтів стерлінгів (майже 36 тисяч гривень).
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage