Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

12 книжок українських медійників, які вийшли в 2016 році
Олексій Сімончук, Телекритика
 
Життя порно-актриси, історія головного футбольного протистояння і реаліті-шоу, а також пригоди українського супергероя. «Телекритика» продовжує підбивати підсумки року. Сьогодні згадуємо, які книжки написали українські медійники в 2016 році.
 
«Четверта республіка», Борис Ложкін і Володимир Федорин
 
Екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін за участю колишнього головного редактора українського журналу Forbes Володимира Федорина написав книжку під назвою «Четверта республіка».
 
"Ця книжка – не campaign biography і не політична автобіографія. Я не бачу себе в публічній політиці і не бачу необхідності ретушувати свій образ для майбутніх політичних баталій. Моє завдання – розповісти про глибоку трансформацію, яку переживає Україна. Цьому задуму підпорядкована і структура книжки", – пояснював колишній власник медіагрупи УМХ.
 
Книжка одночасно вийшла українською, російською, англійською та німецькою мовами.
 
«Три часа без войны», Максим Бутченко
 
У 2016 році журналіст видання «Новое время» написав свою другу книжку. Вона, як і перша «Художник війни», описує нинішню ситуацію у країні.
 
Головні герої історії – троє чоловіків, які пройшли війну на Донбасі і опинилися в одній камері в Лук'янівському СІЗО: російський офіцер, який воював у добровольчому батальйоні, шахтар, що вступив у «ополчення», і старий, що потрапив у один з «підвалів» так званої Новоросії. Кожен з них має свою позицію і готовий вбити іншого, але їм доводиться уживатися разом.
 

 
 
Друга книга онлайн-журналу про українців, ініціативу та відповідальність. Вона складаєтьсяз 20 інтерв'ю, які були опубліковані на сайті видання. Серед героїв книги – Юрій Андрухович, Святослав Вакарчук, Джамала, Андрій Куликов та інші.
 
 
 
У 2015 році група «ТНМК» презентувала кліп на пісню «Василь Гупало» про українського супергероя. А вже цього року Фоззі написав книжку про його пригоди.
 
Сам Фоззі – журналіст за освітою, пише про фільми і футбол для українських ЗМІ. Також був ведучим футбольної програми «Третій тайм».
 
Saint Porno, Богдан Логвиненко
 
Книга створена за мотивами реального інтерв'ю автора з порноактрисою. Логвиненко дізнався про те, що відбувається за лаштунками знімального майданчика, чому вона вибрала цей шлях і написав про це.
 
Цього року Богдан Логвиненко також створив інтернет-видання про подорожі Ukraїner.
 
 
 
Ще одна книжка українського журналіста і мандрівника, що вийшла в 2016 році.
 
Автор описує людей, яких зустрів під час своєї подорожі Таїландом, Лаосом, В'єтнамом, Малайзією і Сінгапуром. Це і корінні жителі, і студенти, і туристи, і в'єтнамські мільйонери. Усі ті, кому Логвиненко дивується і кого не зовсім розуміє, але хто може бути цікавий читачеві як самобутня особистість.
 
 «Повна історія Ель Класіко», Володимир Миленко
 
Один з провідних українських спортивних журналістів написав повну історію всіх протистоянь між мадридським «Реалом» і каталонською «Барселоною». Автор не просто дає статистику і результати, а детально описує кожен матч іспанського протистояння (крім двох останніх, зіграних у 2016 році).
 
Крім цього, з книги можна дізнатися про розвиток клубів, їхні успіхи та основних діючих осіб команд.
 
«Ціна питання: 27 інтерв’ю Євгенію Стасіневичу», Євгеній Стасіневич
 
Збірка з 27 інтерв'ю, які взяв літературний критик і журналіст Євгеній Стасіневич у письменників, перекладачів, видавців, літературознавців.
 
Герої книги – Софія Андрухович, Юрій Винничук, Оксана Забужко, Андрій Бондар, Лев Рубінштейн та інші.
 
«Противоречия», Сергій Іванов
 
Книжка є збіркою текстів, що вийшли в період з 2011 по 2014 роки. Сюжетного зв'язку між ними немає. "Я свідомо описав довоєнний період, адже війну ще треба переосмислити. Моїх героїв навряд чи можна назвати добропорядними і благополучними – їхні діалоги рясніють нелітературною лексикою. Мова – це маркер часу", – описує свою книжку автор.
 
«Бачити, щоб бути побаченим» , Олександр Михед
 
Книга Михеда це результат багаторічного дослідження. Автор намагався відповісти на запитання, що таке реальність, і як вона влаштована. Як дівчата завойовують «холостяків», скільки телемагії в «Битві екстрасенсів», як реаліті-шоу впливають на суспільство, літературу та мистецтво. У книжці описується історія телебачення і реаліті-шоу, починаючи з 1948 року до сьогодні.
 
«Тато в декреті», Артем Чапай
 
Письменник і журналіст Артем Чапай написав книжку про чоловічий декрет. Зі слів автора, його книжка не лише про дітей, але й про стосунки дорослих.
 
"Тут багато про дітей, але вона не тільки і не стільки про дітей, скільки про стосунки між дорослими, – розповідає про свою книгу Чапай. – Нехудожня, але літературна: для мене, особливо за змістом, це моє «свято, яке завжди з тобою» (батько Хем теж не раз згадується, часом незлим, а часом злим тихим словом)".
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage