Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 українських книжок-бестселерів цієї осені

Листопад радує сонячною погодою. А українці радують своєю активністю у читанні книжок. Що головне – українських! Як і щомісяця, “Друг Читача” оголошує 10 найпопулярніших книг місяця, що минув. Отже, у жовтні українські читачі розмітали з онлайн-полиць інтернет-магазину “ВсіКниги” такі осінні новинки.

Читайте наше – українське! Бережіть себе!

1. «Облом» Віктор Суворов

У другій книзі трилогії “Хроніка Великого десятиліття” Віктор Суворов у властивій йому манері логічного співставлення відомих і малознаних фактів відкриває завісу закулісних інтриг правлячої верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років. У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події вдалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав прийти Г. К. Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги “обламався” – напевно, в історії немає випадковостей. Книга розрахована на широке коло читачів.

2. «Мальована історія Незалежності України» Брати Капранови

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.

Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і 

боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.

Ця книга запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.

3. «Карти» Даніель та Олександра Мізелінські

Понад 50 великих карт проведуть вас 6 континентами та 42 країнами, серед яких вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень немов перенесуть вас у неймовірні куточки планети і заохотять побачити ще більше. Вдалої подорожі!

4. «Чарівний сад» Джоанна Басфорд

Ласкаво просимо до графічного світу «Чарівного саду»! Всередині цієї книжки на вас чекає магічний чорно-білий дивокрай, у якому безліч казкових квітів та незвичайних рослин. Тут є картинки-розмальовки, лабіринти, якими потрібно пройти, орнаменти, які потрібно завершити і чимало простору для ваших власних графічних фантазій. Скористайтеся кольоровими маркерами чи олівцями, щоб додати їм барви, або візьміть чорну ручку з тонким пером – і творіть нові деталі та візерунки. Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках 

причаїлися повзучі потворки й загадкові крихітні істотки. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи – спробуйте відшукати їх! Скористайтеся переліком мешканців Чарівного саду, щоби дізнатися, кого і скільки ви можете зустріти, коли шукатимете його графічні скарби.

5. «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву»І пам’ятайте, «Чарівний сад» – це унікальна розмальовка-антистрес і чудовий спосіб не лише реалізувати свій творчий потенціал, а й заспокоїтися, відволіктися від щоденних турбот.

Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го – ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за кілька місяців пройшла шлях від мирного протесту до національно-визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, виступів в інтернеті, фраґментів новинної стрічки і т.д.

Понад сотню авторів збірника, серед яких як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були живими свідками й учасниками найдраматичніших подій новітньої української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач таким чином отримує можливість доторкнутися до історії в момент її прямого творення.

Ця книга-проект Оксани Забужко є самобутнім підтвердженням нашої єдності.

6. «Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона» Мирослав Дочинець

Унікальна книга, яка витримала вже 12 перевидань, написана на основі унікальних і повчальних матеріалів із зошитів Андрія Ворона, 104-річного закарпатського мудреця, народного філософа, травозная, гомеопата – як жити довго в щасті, радості і, що важливо, мудрості.

7. «Два романи» Юрій Андрухович

У видання увійшли одні з найвідоміших прозових творів автора – “Московіада” і “Перверзія”.

Віктор Неборак про видання: “Юрій Андрухович повертається, вирушає в нові мандри і знову повертається. З України тим часом еміґрує чимраз більше його читачів. Великий рух східних народів на Захід триває. Московія теж не пасе задніх. Державні кордони поки що не змінилися, та хто наважиться ствердити, що так буде й надалі? Короля Олелька Другого вже давно немає на цьому світі. Чи з’явиться в досяжному майбутньому його леґітимний наступник, який, прочитавши “Московіаду”», очолить чергове українське народне рушення і приєднає нарешті Україну до євроспільноти? Чи все-таки доведеться троянцям ХХІ сторіччя недобитим кошем переселятися до благословенної Італії, покинувши навіки рідні чорноземи? З “Перверзією”, як з новою “Енеїдою”.

8. «Маруся» Василь Шкляр

Тендітна золотоволоса дівчина, здається, мала б прожити інше життя. Але… Не такі то були часи. На дворі бурхливий 1919 рік – один із найбурхливіших в історії України. Майбутнє країни завмерло на вагах долі. Тому після загибелі братів, отаманів української повстанської 

армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона – отаман Маруся. Жінка-

9. «Baby travel. Подорожі з дітьми, або Як не стати куркою» Ірена Карпалегенда, саме ім’я якої сповнює жахом ворогів.

Весела та повчальна книжка від найепатажнішої авторки! Що робити з дітьми в мандрівках Індією, Піренеями чи Балканами? Невгамовна Ірена Карпа ділиться власним досвідом, який набула в численних подорожах. Веселі пригоди, історії, жарти, нові відкриття – шалена подорож разом із письменницею та її дітлахами починається! І не кажіть, що вас не попереджали…

10. «Фелікс Австрія» Софія Андрухович

Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Друг читача

 

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage