Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 нових книг “Видавництва Старого Лева”
“Друг Читача” продовжує знайомити читачів з найяскравішими новинками українських видавництв, що їх вони ретельно та з великою любов`ю готували до 21. Форуму видавців. Велика книжкова подія у Львові вже давно закінчилася, а ми, читачі, ще продовжуємо збирати літературний урожай. На минулому тижні ми оцінили пророблену роботу київського видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, а тепер перенесемо свою увагу до Львова і його найактивнішого дитячого видавництва, яке також випускає цікаві книги і для дорослих. Йдеться про “Видавництво Старого Лева”. Отже, пропонуємо Вашій увазі десять новинок для дітей і дорослих від львівського видавництва, яке випустило, звісно, значно більше нових видань, вартих Вашої уваги.
 
Приємного Вам книжкового знайомства! Читайте українське!
 
1. «Фелікс Австрія» Софія Андрухович
 
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
 
2. «Книжка про читання» Юстина Соболєвська
 
Це літературознавче дослідження, написане легкою і цікавою мовою, про процес читання, де кожен з читачів може малювати на берегах, записувати власні враження та історії; про морфологію читання, про особливості та певні ритуали під час читання. Книга про історію читання та сучасний контекст, для всіх, хто любить книги і для тих, хто хотів би зрозуміти філософію любові до книги.
 
3. «Галицькі оповідання» Анджей Стасюк
 
«Галицькі оповідання» – це книжка про дев’яності роки, перехід­ний час і величезний суспільно-історичний переворот, що відбувся по тому, як завалилася вся парадигма соціалізму, Народної Польщі та СРСР. Місцем дії є східні польські землі – та частина Галичини, яка за міфологією і звичаями дуже близька Україні. Герої книжки – традиційно для Стасюка – люди, які є поруч: дуже звичайні, збідовані, але всі їхні життєві історії важливі й цінні. Це одна з ранніх Стасюкових книжок часу захоплення автора Бруно Шульцом і магією його письма. Він ще не є стриманим і лаконічним, а переживає захват зі спроби писати про прості речі дивовижною мовою.
 
4. «Hunt, Doctor, Hunt» Гаська Шиян
 
Протагоніст Спиридон – чорношкірий студент медик бразильського походження, який щиро вболіває за Україну, трохи дивну і трохи рідну для нього землю. Його сюрреалістично-бурлескна історія – відображення абсурдності світу в сучасній геополітичній ситуації, усвідомлення маленького у великому і навпаки. Цей твір – спроба авторки і її героїв подолати відчуття внутрішнього та зовнішнього апокаліпсису через жагу до життя. Текст зітканий з мемів, рекламних мото, симулякрів і кореляції тілесних та емоційних переживань. Це пошук істини та порятунку серед потоку актуальних подій, який уже неможливо зупинити звичайним вимиканням джерел інформації. Це намагання втечі у зону особистого комфорту через прості, буденні задоволення та через розмови з собою на межі реального і уявного. Несподівано часто найнеймовірніше у творі виявляється правдою.
 
5. «Казка про Майдан» Христина Лукащук
 
Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише текст, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.
 
6. «Куди зникло море» Мар`яна Прохасько, Тарас Прохасько
 
Велика кротяча родина зібралася в далекі краї – туди, де тепло і росте виноград, з якого на зиму можна заготувати багато поживних родзинок. Удома, в Буковому лісі, залишилися тільки Муркавка, Повз і Мартіна. Але дітям не лячно самим, бо ж у них є друзі – бобреня Загата, білки Жужіка та Ержіка, – з якими кожен день сповнений несподіванок і пригод. Тим паче, що до Букового лісу завітала знаменита співачка Соня Садова, а разом із нею – справжня детективна історія… До речі, коли дочитаєте до кінця, на конверті знайдете сюрприз – спеціальний QR-код, за яким зможете завантажити сторінку і знайти цілий альбом пісень неперевершеної Соні Садової (у виконанні неперевершеної Дани Винницької)!
 
7. «Маленьке левеня і львівська мишка» Андрій Курков
 
Казка, яку написав відомий у всьому світі прозаїк Андрій Курков, вийшла дуже львівська, адже головними героями є маленьке левеня, що народилося у Львівському цирку, і мишка, мешканка однієї з львівських вулиць. Це казка про те, що той, хто боїться, завжди здається меншим, аніж є насправді, і навпаки: той, хто безстрашно рятує друга, відразу виростає в очах інших. Ілюстрував казку Мар’ян Пирожок, художник, який давно і зі смаком малює Львів. Отож книга стане своєрідною прогулянкою закапелками Львова.
 
8. «Гарбузовий рік» Катерина Бабкіна
 
Перша дитяча книжка Катерини Бабкіної. Це низка історій про мешканців садиби в місті. Як речі, птахи, овочі та інші рослини, авта, візки, іграшки, трави, тварини, люди й діти взаємодіють між собою? Вони багато що знають і вміють, особливо овочі. Будь до них уважний або уважна – і вони все тобі розкажуть, а дещо навіть покажуть.
 
9. «Зубасті задачки» Кузько Кузякін
 
Перед вами книжка ігрових розвивальних завдань для дітей 7-11 років, яку Кузько Кузякін створив і в яку вклав увесь свій чималий піратський досвід. Його «Зубасті задачки» допоможуть дітям навчитися уважніше дивитися на світ, глибше пізнати мову, мислити творчо і критично. Головна ідея кожного розвороту – це поєднання різних за рівнем і тематичним спрямуванням завдань. Більшість із них доступні для розв’язання звичайною дитиною. Але 2-3 завдання на розвороті обов’язково складніші за рівнем. Причому мова йде не про формальну складність. Для їхнього розв’язання дитина не потребує якихось поглиблених знань. Вона просто має бути спостережливішою, вміти знаходити певні логічні зв’язки й асоціації, вміти фантазувати.
 
10. «Йорґен + Анна = любов» Йорт Віґдіс
 
Анна, енергійна 10-річна дівчинка, яка обожнює лазити по деревах і літати всюди зі швидкістю світла. Коли в її класі з’являється новий учень, Йорґен, який переїжджає у будинок, де за місцевими повір’ями, живуть привиди, звичний побут Анни летить шкереберть, тому що вона закохується вперше в житті. Але у неї – купа суперниць, бо всі дівчата в класі, в тому числі і красуня Еллен, теж закохані в Йорґена. Але це не перешкода для маленької Анни, вона готова йти до кінця, щоб домогтися свого обранця. Коли мова йде про любов, все дозволено, чи не так?..
 
 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage