Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 книжок, що дарували натхнення цієї осені

Друг Читача

Перед тим як з головою зануритися у важку щоденну боротьбу з морозами та зимовою сплячкою, пропонуємо пригадати щось приємне і хороше. А саме – теплу осінь-2014 і 10 найпопулярніших осінніх книжок за версією інтернет-магазину “Всі Книги”. Ці 10 видань по праву завоювали читацький інтерес українців. Якщо ж почитати ці суперхіти вам поки не випадало нагоди, радимо познайомитися ближче з лідерами осені взимку. Адже довгими і морозними вечорами читання якнайкраще заспокоює, зігріває і дарує радість.
 
Бережіть себе! Зміцнюйте імунітет вживанням вітамінів… та книжок! Звісно, українських:)
 
1. Веселих свят!
Брати Капранови
 
 Брати Капранови про книгу: “Ми маємо власних дітей та замислювали цю книжку як таку собі “батьківську” оповідь про свята. Але не тільки. На цих сторінках зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки, прикмети, рукомесло – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними.
 
Християнські та дохристиянські традиції тісно переплелися у свідомості українців та зіткали єдине полотно національного святкового календаря. Тому ми побудували розповідь без акценту на суто народних або релігійних особливостях. Кожна з українських земель має власні, неповторні традиції. Тому, у річищі загальних звичаїв, ми не забули й про місцеві особливості. Сподіваємося, що читачі збагатять подані нами відомості місцевим святковим досвідом. Те саме стосується й наведеної у книжці музики. Кожна українська пісня має багато варіантів мелодії, слів, особливостей виконання. Ми подаємо лише один з них, сподіваючись, що ви запитаєте про інші у своїх бабусь. Бо ж український народ склав і зберіг у своїй пам’яті тисячі пісень. Над створенням цієї книжки працювало багато людей: фольклористів, художників, музикантів, дизайнерів, етнографів, філологів. Звісно, на ста сторінках неможливо описати безкінечний світ українських традицій. Тому ми сподіваємося, що видання слугуватиме путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг – окрім традиційного застілля”.
 
2. Облом
Віктор Суворов
 
У другій книзі трилогії “Хроніка Великого десятиліття” Віктор Суворов у властивій йому манері логічного співставлення відомих і малознаних фактів відкриває завісу закулісних інтриг правлячої верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років. У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події вдалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав прийти Г. К. Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги “обламався” – напевно, в історії немає випадковостей. Книга розрахована на широке коло читачів.
 
3. Маруся
Василь Шкляр
 
Тендітна золотоволоса дівчина, здається, мала б прожити інше життя. Але… Не такі то були часи. На дворі бурхливий 1919 рік – один із найбурхливіших в історії України. Майбутнє країни завмерло на  вагах долі. Тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона – отаман Маруся. Жінка-легенда, саме ім’я якої сповнює жахом ворогів.
 
4. Чарівний сад
Джоанна Басфорд
 
 
Ласкаво просимо до графічного світу «Чарівного саду»! Всередині цієї книжки на вас чекає магічний чорно-білий дивокрай, у якому безліч казкових квітів та незвичайних рослин. Тут є картинки-розмальовки, лабіринти, якими потрібно пройти, орнаменти, які потрібно завершити і чимало простору для ваших власних графічних фантазій. Скористайтеся кольоровими маркерами чи олівцями, щоб додати їм барви, або візьміть чорну ручку з тонким пером – і творіть нові деталі та візерунки. Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках причаїлися повзучі потворки й загадкові крихітні істотки. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи – спробуйте відшукати їх! Скористайтеся переліком мешканців Чарівного саду, щоби дізнатися, кого і скільки ви можете зустріти, коли шукатимете його графічні скарби.
І пам’ятайте, «Чарівний сад» – це унікальна розмальовка-антистрес і чудовий спосіб не лише реалізувати свій творчий потенціал, а й заспокоїтися, відволіктися від щоденних турбот.
 
5. Казки Лірника Сашка
Сашко Лірник
 
Нова книжка “Казки Лірника Сашка”, що побачила світ у видавництві “Зелений Пес” Братів Капранових, набула неабиякого розголосу завдяки своєму привабливому оформленню та ілюстраціям талановитого художника Інокентія Коршунова. “Мої казки – той щасливий випадок, коли подобаються і дітям, і дорослим. Я розказую їх – і всі слухають. І тішаться всі. Це жанр, який я сам вигадав, – українська химерна казка, – і в ньому кожен знаходить щось для себе. Хтось – цікаву оповідь, хтось – гумор, хтось – дивовижні пригоди, ще хтось – романтику, або й народний характер і побут”, – говорить про нову книгу Сашко Лірник.
 
6. Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона
Мирослав Дочинець
 
Унікальна книга, яка витримала вже 12 перевидань, написана на основі унікальних і повчальних матеріалів із зошитів Андрія Ворона, 104-річного закарпатського мудреця, народного філософа, травозная, гомеопата – як жити довго в щасті, радості і, що важливо, мудрості.
 
7. Фелікс Австрія
Софія Андрухович
 
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
 
8. Справа Отамана Зеленого
Андрій Кокотюха
 
1919 року земля України стала полем битви між різними владами – “червоними”, “білими”, “зеленими”… Артем Шеремет – звичайний київський лікар, людина аж ніяк не войовнича. Але буремні події божевільного часу змушують його, так чи інакше, взяти в них участь – трагічні обставини приводять його до армії отамана Зеленого…
 
9. Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву
 
 Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го – ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за кілька місяців пройшла шлях від мирного протесту до національно-визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, виступів в інтернеті, фраґментів новинної стрічки і т.д.
Понад сотню авторів збірника, серед яких як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були живими свідками й учасниками найдраматичніших подій новітньої української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач таким чином отримує можливість доторкнутися до історії в момент її прямого творення.
Ця книга-проект Оксани Забужко є самобутнім підтвердженням нашої єдності.
 
10. Євромайдан. Хроніка відчуттів
Тарас Прохасько, Іван Ципердюк, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Винничук
 
Колекція есе Тараса Прохаська, Іван Ципердюка, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрія Винничука . Упорядником книги виступив письменник Василь Карп’юк. Подія Євромайдану і окремі дії в період його тривання матимуть повно інтерпретацій з поглядів історичного, суспільного, культурного…Вже зараз звучить чимало думок і оцінок. Але на все свій час. Чи не найцікавіше після кожної історичної епохи  – польові враження. Саме в них найдостовірніші і найцінніші деталі. Ще ліпше, коли це враження не лише людей з досвідом, а й з умінням їх передавати. В кінці видання подано хронологію основних етапів Євромайдану (21.11.2013-22.02.2014). Подані події є вибраними серед тих, що відбувалися впродовж Євромайдану, і не претендують на вичерпність. Варта уваги і обкладинка, автором ідеї якої виступила Оксана Галушка. На фото дівчина із зав’язаними очима зашиває український прапор червоною ниткою.
 
Щиро Ваш
“Друг Читача”

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage