Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 книг, що зарадили українцям у вересні
“Друг Читача” на початку кожного місяця знайомить з 10 найпопулярнішими книгами, якими зачитувалися українці попередні 4 тижні. Інформацію про продажі люб`язно надає нам інтернет-магазин “ВсіКниги”.
 
Цього разу перед вами абсолютні бестселери початку осені – нові романи Василя Шкляра та Софії Андрухович, безсмертні казки Сашка Лірника, енциклопедія українських свят на 100 сторінках від Братів Капранових. А також у топ-10 ви зможете почитати відверту розмову Юрія Луценка про його ув`язнення і не тільки, а від Ірени Карпи дізнаєтеся, як весело подорожувати з дітьми. Не перестають українці читати та згадувати і про Майдан. Найбільше у вересні читали книгу-хроніку “Літопис самовидців”, який презентувала Оксана Забужко, та дитяче видання “Казка про Майдан”.
 
Читайте наше – українське! Одягайтеся тепліше!
 
1. Веселих свят!
 
Брати Капранови
 
“З чого починається кожне українське свято? З того, що батько чи мати питають дітей: “Чи знаєте ви, який нині день?” І разом згадують-розповідають, що і як відзначають сьогодні. Саме завдяки цьому невмирущому маленькому сімейному ритуалу українці від прадавніх часів аж дотепер зберегли традицію народних свят. І незгасимим вогником пронесли її крізь тисячі років випробувань та боротьби.
 
Ми маємо власних дітей та замислювали цю книжку як таку собі “батьківську” оповідь про свята. Але не тільки. На цих сторінках зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки, прикмети, рукомесло – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними”, – розповідають про свою нову книгу автори Брати Капранови.
 
2. Казки Лірника Сашка
 
Сашко Лірник
 
Нова книжка «Казок Лірника Сашка», що побачила світ у видавництві «Зелений Пес»Братів Капранових, набула неабиякого розголосу завдяки своєму привабливому оформленню та ілюстраціям талановитого художника Інокентія Коршунова.
 
“Мої казки – той щасливий випадок, коли подобаються і дітям, і дорослим. Я розказую їх – і всі слухають. І тішаться всі. Це жанр, який я сам вигадав, – українська химерна казка, – і в ньому кожен знаходить щось для себе. Хтось – цікаву оповідь, хтось – гумор, хтось – дивовижні пригоди, ще хтось – романтику, або й народний характер і побут”, – розказує про свої казки сам Сашко Лірник.
 
3. Маруся
 
Василь Шкляр
 
Тендітна золотоволоса дівчина, здається, мала б прожити інше життя. Але… Не такі то були часи. На дворі бурхливий 1919 рік – один із найбурхливіших в історії України. Майбутнє країни завмерло на вагах долі. Тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона – отаман Маруся. Жінка-легенда, саме ім’я якої сповнює жахом ворогів.
 
4. Фелікс Австрія
 
Софія Андрухович
 
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
 
5. Baby travel. Подорожі з дітьми, або Як не стати куркою
 
Ірена Карпа
 
Весела та повчальна книжка від найепатажнішої авторки! Що робити з дітьми в мандрівках Індією, Піренеями чи Балканами? Невгамовна Ірена Карпа ділиться власним досвідом, який набула в численних подорожах. Веселі пригоди, історії, жарти, нові відкриття – шалена подорож разом із письменницею та її дітлахами починається! І не кажіть, що вас не попереджали…
 
6. По обидва боки колючого дроту
 
Юрій Луценко. У записі Мустафи Найєма
 
Розмова журналіста Мустафи Найєма з Юрієм Луценком відбувалася протягом липня 2013 року, майже відразу після виходу політика з ув’язнення.
 
Ох і дали шпрейсу ці два феєричні шукачі справедливості — Юрій Луценко і Мустафа Найєм! Ох і поговорили! Про зустрічі тет-а-тет з Януковичем, Юлією Тимошенко, Ющенком, про школу виживання з тюремними авторитетами і кінченими ментами. Юрій Луценко не лише чудовий оратор, він ще й блискучий оповідач. Його чіпка пам’ять утримує найдрібніші деталі розмов і спостережень. Тут є все — від грубуватих жартів до найніжніших одкровень.
 
Це одна з найвідвертіших книжок про українські політичні і тюремні авгієві стайні. Це розмова, що тягне на повість.
 
Іван Малкович
 
7. Літопис самовидців
 
Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го – ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за кілька місяців пройшла шлях від мирного протесту до національно-визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, виступів в інтернеті, фраґментів новинної стрічки і т.д.
 
Понад сотню авторів збірника, серед яких як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були живими свідками й учасниками найдраматичніших подій новітньої української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач таким чином отримує можливість доторкнутися до історії в момент її прямого творення.
 
Ця книга-проект Оксани Забужко є самобутнім підтвердженням нашої єдності.
 
8. Щоденник Мавки
 
Дара Корній
 
Наче грім серед ясного неба була для Магди зрада чоловіка. Все її життя миттєво розпалося, як картковий будиночок, мало не розчавивши її. Проте втрата себе колишньої стала для Магди водночас її новим народженням… Відтепер вона — Мавка, чарівна й нещадна, жінка, яка підкорює чоловіків і розбиває їхні серця, міцно зачинивши двері у власне… Але, мабуть, сама доля вела Магду-Мавку крізь життєві перешкоди та пекло випаленої душі, щоб одного разу спекотними вулицями Києва привести до Нього…
 
 
9. Казка про Майдан
 
Христина Лукащук
 
Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.
 
 
 
 
 
 
 
10. Карти
 
Даніель та Олександра Мізелінські
 
Ця книга запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.
 
Понад 50 великих карт проведуть вас 6 континентами та 42 країнами, серед яких вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень немов перенесуть вас у неймовірні куточки планети і заохотять побачити ще більше. Вдалої подорожі!
 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage