Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 книг про любов до Дня закоханих
Читати про кохання треба завжди, а не тільки до Дня Святого Валентина. Пропонуємо вашій увазі 10 книжок, які стануть чудовим подарунком коханим і рідним до 14 лютого.
 
1. Макс Кідрук «Любов і піраньї»
 
Розпочнемо із оптимістичної та веселої книжки «Любов і піраньї», хоч починається вона трагічно. Мало хто з українських письменників вміє так дотепно описати свої халепи, в тому числі і любовні, як Макс Кідрук.
 
Якщо ви посварились із коханою людиною, або Амур нещадно переїхав вас танком – не сумуйте! Беріть приклад з Макса – поринайте з головую у нові пригоди-подорожі! Винагорода не забариться. У вигляді досвіду, історій, які друзі будуть слухати із розкритим тором та… нового кохання. Лейтмотив – краще закохатись і згоріти до тла, ніж бути стерильним беж жодної пилинки і подряпинки – назавжди залишиться у вашій голові.
 
2. «Шоколадні вірші про кохання»
 
Тут і так все зрозуміло: кохання і вірші – це одне ціле. А шоколад? Хіба не його так часто дарують коханим? Тож ідеальне поєднання. Додайте до книги ще шоколадне серце із Львівської майстерні шоколаду – і подарунок готовий.
 
3. «Ніч Еротичної Поезії» та/або «Ніч Еротичної Поезії non stop»
 
Знову вірші, але вже інакші. Тут все вперемішку: еротика, гумор, іронія, відвертість, зухвалість, ніжність, пристрасть. Серед авторів знаний еротоман Юрій Винничук, божественна Келя Ликеренко (так, це вона веде погоду на «1+1»), секс-символ сучукрліт Дмитро Лазкуткін (так, це він коментує бої Кличко і Олімпіаду), міс Катарсис Леся Мудрак.
 
Свого часу ці збірки наробили достатньо галасу, а Ночі Еротичної Поезії досі збирають повні зали. Окрім поезії, вас приємно здивує візуальна складова – українська Камасутра, то треба бачити;)
 
Ні вірші, ні малюнки в збірках не повторюються.
 
4. Жанна Куява «Нічниця»
 
Якщо для вас це все ніжно, а хочеться якось драми, щоб як у реальному житті, тоді сміливо відкривайте «Нічницю». (Носовички про всяк випадок приготуйте). Тут про кохання фатальне, кохання егоїстичне. Як об’єкта своїх бажань, мрій, марень прив’язати до себе? Героїня Жанни Куяви вирішила це буквально, а не метафорично. Що з того вийшло? Ой, краще читайте самі.
 
5. Дара Корній «Тому, що ти є»
 
А це вже про кохання справжнє (так прийнято його називати), яке здатне чекати роками, терпіти, коритись, щоб потім розквітнути. Там чоловік, про якого мріє чи не кожна – романтичний, відданий, закоханий тільки в одну єдину. Але це не казка, і як в житті, в романі все не просто.
 
У цьому творі (на відміну від «Гонихмарника», «Зворотного боку світла», «Зворотного боку темряви») містики та міфології не шукайте. Звісно, вона там, але як обрамлення.
 
6. Брюкнер Паскаль «Парадокс любові»
 
Після «справжнього кохання» прийшов час взагалі засумніватись у його існуванні. «Парадокс любові» – книга неоднозначна, тим і цікава. Цей твір «можна навіть назвати маніфестом чи заповітом усім людям, як бути коханими, щасливими і справді вільними, як уміти любити і при цьому зберігати свободу тих, кого любиш». А можна сказати, що «любові більше не існує». Найкращий спосіб розібратись – прочитати.
 
7. «Теплі історії про дива, коханих і рідних»
 
Приємним подарунком для прихильників «Теплих історій до кави» і «…шоколаду», де рівень «няшності» зашкалює, стане продовження цієї серії – «Теплі історії про дива, коханих і рідних». 50 невеличких історій на 144 сторінках укладаються у три розділи: «Дива», «Він і вона», «Найрідніші на світі».
 
Читання цієї книжки гарантує отримання необхідної дози тепла, легкості, щирості й кохання, у такий непростий передвесняний період. До речі, нещодавно серія поповнилася ще однією життєствердною книжечкою «Жменька слів для доброго настрою» – мінімум тексту і максимум позитиву.
 
8. Наталя Гурницька «Мелодія кави в тональності кардамону»
 
У цьому романі у романтичному місті Лева зустрілось перше кохання з коханням останнім. Це історія кохання доньки греко-католицького священика та польського шляхтича, події відбуваються у середині ХІХ століття. Їхні статуси та вікова різниця дають зрозуміти, що закоханим прийдеться нелегко. Авторка працювала над «Мелодією кави…» більше 10 років, тож книга витримана як добре вино.
 
9. Люсі Монтгомері «Енн із острова принца Едварда»
 
Рекомендуємо прочитати всю серію книг про Енн. Але якщо ви розпочнете з цієї книжки, нічого страшного не буде.
 
Енн – панянка гонорова, розумна й красива. Тож не дивно, що вона привертає увагу юнаків. Не кожна дівчина як Енн може похвастатись чотирма відмовами від заміжжя:)
 
Дівчина довго не може розібратись, кого ж вона насправді кохає. Як їй бути, коли вже мало не всі подруги вийшли заміж, а вона – ні. Знайомо? Якщо вам до 22 років, або 23 (необхідне підставити), але ви хочете згадати свої двадцять два, неодмінно почитайте цю книжку.
 
10. Роб Скоттон «Закоханий Сплет»
 
А наостанок про ніжне перше кохання.
 
Цей неймовірний кіт Сплет став улюбленцем понад 5 мільйонів дітей та дорослих, тому можна сміливо дарувати книжку про нього не лише малюкам. Котяра підкуповує своєю безпосередністю та пухнастістю. Його кохання до Кицюні не залишить байдужим навіть найчерствіші серця. Там все як у дорослих: невпевненість, суперник, ревнощі і неприступна дівчина. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?…
 
P. S. Книги пронумеровані для зручності, і не відображають місце в рейтингу.
 
Щиро ваш, закоханий у книжки і життя, «Друг Читача»
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage