Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 книг до Міжнародного дня дитячої книги
2 квітня – Міжнародний день дитячої книги. Чим вона така особлива – дитяча книга – щоб для неї окремий день виділяти, та ще й міжнародний! Чи ж нам вам, любі читачі, розказувати, що любов до читання починається саме з неї – маленької яскравої казкової дитячої книжечки?
 
Привчіть ваших дітей до читання – і згодом вони будуть вам вельми вдячні. «Друг Читача» на честь міжнародного свята дитячої літератури підготував вам 10 новеньких українських книжок вітчизняних та закордонних авторів для юних читачів різного віку.
 
1. Романа Романишин та Андрій Лесів «Зірки і макові зернята»
 
Розпочнемо з книжки-події цього року. Книжка-картинка від українських казкарів-ілюстраторів, яка стала лауреатом дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Це невеличка історія на ніч про дівчинку Дору, яка понад усе любить рахувати. Після прочитання цієї казочки ваша дитина обов`язково перед сном рахуватиме слоненят, а ще… ламантинів, тапірів та качконосів. Незвично ілюстрована книжка змусить вашу дитину і вас разом із нею пофантазувати і помріяти, вдивляючись у безмежне зоряне небо, а ще навчить малечу (та й вам нагадає!) про філософію «маленьких кроків».
 
2. Іван Андрусяк «Cонячні дні домовичка Мелетія»
 
Відомий український письменник-казкар Іван Андрусяк порадував своїх читачів цього року казочкою про домовичка Мелетія. Книжка вийшла у чудовій серії «Дитяча картинна галерея» видавництва «Майстер-клас». Книжки цієї серії покликані виховати у дитини естетичний смак та відчуття прекрасного. Створюють книжки-картини талановиті українські художники та письменники. Причому часто спочатку з`являється образ, створюється картина, а вже потім народжується історія. Так і цього разу домовичком художника Степана Вербещука надихнувся добрий казкар Іван Андрусяк.
 
3. «Казки Андерсена. Книга перша»
 
У Міжнародний день дитячої книги не згадати Ганса Крістіана Андерсена просто неможливо. Адже це свято відзначається 2 квітня саме завдяки видатному казкарю. Адже цього дня світ відзначає його день народження. «Видавництво Старого Лева» підготувало своїм юним читачам дві книги «Казок Андерсена». Переклала легендарні казки Галина Кирпа, а проілюстрували їх Ростислав Попський та Володимир Штанко. У першій книзі живуть герої казок «Свинопас», «Щаслива сімейка», «Летюча скриня», у другій – «Чарівний пагорб», «Непохитний олов’яний солдатик», «Принцеса на горошині». Привчайте малечу до класики!
 
4. Александр А. Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»
 
Продовжуючи тему світової дитячої класики, не змогли оминути нове видання «Вінні-Пуху і всіх-всіх-всіх» від «Клубу Сімейного Дозвілля». Цього разу це повна збірка казкових історій та віршиків з ілюстраціями англійського книжкового ілюстратора Ернеста Шепарда. Саме цього художника Александр Мілн попросив проілюструвати своє творіння. Годі обмежувати свою дитину переглядом мультиків про Вінні – дайте волю її фантазіям!
 
5. Віталій Біанкі «Мишеня Пік»
 
Книжка для читачів молодшого шкільного віку від відомого російського казкаря – це розповідь про самотнє маленьке мишеня Піка, яке намагається вижити в небезпечному лісі. Але одного разу воно потрапить у будинок до людей… Що чекає на нього у незнайомому місці?
 
Добра історія і, звісно, насичені живими барвами ілюстрації подарують гарні емоції та незабутні враження вашій дитині.
 
6. Ева Гата «Казки чарівного королівства Красолі»
 
Почитати історії про добре і погане діти зможуть у новій книжці української письменниці Еви Гати з сімома казками про сімох злих сестер. Гординя, Страх, Пожадливість, Брехню, Заздрість, Байдужість і Лінь понад усе мріють розруйнувати світ добра та любові і навіки оселитися у людських серцях. Перемогти злих сестер юним читачам допоможуть мешканці казкового королівства Красолі – добрі чарівники і феї.
 
7. Катерина Матюшкіна, Катерина Оковитая «Ги-ги, смішно!»
 
Дитячий детектив звучить прикольно. Так і є. Серія «Прикольний детектив» про розслідування загадкових злочинів гарантує цікаве, інтригуюче й веселе дозвілля вашим діткам. Цього разу розслідування ведуть двоє друзів — винахідливий пес Фу-Фу та довірливий кіт Киць-Киць.
 
8. Малгожата Гутовська-Адамчик «Дівчата з 13-ї вулиці»
 
Переходимо до дорослих дітей. Відверту, правдиву та проникливу історію для дівчат-підлітків про проблеми чотирнадцятирічних розповіла популярна польська письменниця. Головними героями є три ровесниці Агата, Клаудія та Зося, які не надто дружать, бо різні за поглядами, манерами та цілями. Проте одного дня доля зводить дівчат разом. Вони мають приходити до своєї однолітки Магди, яка перебуває у комі після нещасного випадку, і читати їй вголос. Згодом у трьох несхожих дівчат з`явиться одна cпільна мета – зробити так, щоб Магда прокинулася…
 
9. Льюїс Клайв Стейплз «Хроніки Нарнії»
 
Світовий бестселер «Хроніки Нарнії» - цикл із семи дитячих фентезійних книг-казок, написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом, про пригоди дітей у чарівній країні під назвою Нарнія, де тварини мають здатність розмовляти, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом. Цього року «Клуб Сімейного Дозвілля» зробив подарунок прихильникам легендарного фентезі - видав чотири останні книги циклу «Срібний трон», «Кінь і його хлопчик», «Небіж чаклуна», «Остання битва».
 
10. Саллі Ґрін «Напівлихий»
 
Ця книга одночасно вийшла 45 мовами. В Україні її видало «Видавництво Старого Лева».
 
Натан – незвичайний підліток, він не вписується в жодну систему – ні в систему простих людей, ні в систему магів, до яких належить увесь його рід. Адже в ньому перемішалася кров матері, Білої відьми, і кров батька – найжорстокішого Чорного чаклуна. Він ЧБ, він Напівкодовий, той, на долю якого випадають жорстокі катування, ув’язнення в клітці, переслідування з боку Ради Білих чаклунів. Але він мусить звільнитися і втекти, щоб знайти свого батька і отримати три дари. Інакше він помре страшною смертю. Однак Ловці відстежують кожен його рух, і чи може він довіритися хоч комусь – брату, сестрі, чи принаймні дівчині, котру Натан кохає усім серцем…
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage