Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 цікавих книг, які можна прочитати за один вечір
Яна Онишкевич, blog.yakaboo.ua
 
Якщо довгі та заплутані романи ви читаєте тижнями і в кінці книги вже забуваєте, що відбувалося з героями на початку. Якщо у вас напружений графік та на читання просто не вистачає часу. Якщо ви хочете «ковтнути» книгу за кілька годин, то цей список стане у пригоді. Ми зібрали 10 захопливих книг до 200 сторінок.
 
Стівен Гокінґ та Леонард Млодінов «Найкоротша історія часу»
160 сторінок
 
Гокінґ – один з найвизначніших фізиків сучасності, популяризатор науки та оптиміст. У співавторстві з Млодіновим він написав книгу, яка розповість про Великий Вибух, розширення Всесвіту, мандрівки в часі, відносність та вкотре нагадає у якому прекрасному та таємничому світі ми живемо.
 
Напевно, фізика ще ніколи не була настільки зрозумілою та цікавою.
 
Катерина Бабкіна «Шапочка і кит»
60 сторінок
 
 
Дитяча казка, яку має прочитати кожен дорослий. Це добра і світла історія про хлопчика, який лікується від лейкозу. Він не знімає шапочку, тому його так і називають – Шапочка. Одного разу Шапочка зустрічає кита, вони стають друзями.
 
Чудово доповнюють видання ілюстрації Юлії Пилипчатіної. За настроєм «Шапочка і кит» чомусь нагадує «Маленького принца» (якого ви, до речі, також можете легко перечитати за вечір) і залишає таке ж сильне враження.
 
Остін Клеон «Кради як митець. Креативні «фішки», про які тобі ніхто не розповість»
160 сторінок
 
Думка про те, що все у світі вже створено, декого може довести до депресії та змусити перестати взагалі займатися творчістю. Втім, письменник і художник Остін Клеон знаходить (і радить знаходити всім) у цьому натхнення. Автор вчить, як правильно «красти» чужі ідеї та створювати шедеври.
 
«Ці ідеї адресовані всім, хто намагається впустити трохи креативності у своє життя та роботу.» — описує свою книгу Клеон.
 
Анджела Нанетті «Мій дідусь був черешнею»
135 сторінок
 
 
Хлопчик Тоніно має дідуся і бабусю у місті та в селі. Втім, сільське життя (наповнене пригодами і чудасіями) йому подобається більше. В дідуся Оттавіано він вчиться мудрості та того, що «доки тебе хтось любить, померти неможливо».
 
Історія дорослішання з усією радістю та сумом – точно, як у житті. Ймовірно, тому казка італійської письменниці стала настільки популярною у світі.
 
Річард Бах «Джонатан Лівінгстон, мартин»
128 сторінок
 
Притча від письменника-пілота про чайку Джонатана, що найбільше на світі любила літати. Один з найбільш знакових творів автора.
Джонатан Лівінгстон не розуміє інших чайок, які тільки й думають, що про їжу та безпеку, його мрія – дізнатися все про мистецтво польоту та свободу. А коли є учень, то знаходиться і вчитель.
 
Франко Армініо «Листівки з того світу»
144 сторінки
 
Кожна листівка – розповідь про останній день іншої людина. Найбільш моторошно, що мерці в неочікуваній книзі Армініо говорять від першої особи.
 
Свій твір автор присвятив батькові. Мабуть, головна цінність «Листівок з того світу» у тому, що вони змушують ще більше любити життя.
 
Шейн Джонс «Залишаємося зимувати»
160 сторінок
 
Головний герой цієї атмосферної книги – Лютий. Від нього, а отже і від вічної зими, потрібно рятувати місто.
 
Що цікаво, у книги Шейна Джонса приголомшлива історія успіху. Спершу її надрукували у маленькому видавництві тиражом у 500 примірників, але, після низки позитивних відгуків критиків та читачів, на твір чекало міжнародне визнання.
 
Джоан Роулінг «Фантастичні звірі і де їх шукати»
128 сторінок
 
Ця невелика книга – підручник, по якому вчився Гаррі Поттер та інші чарівники. З нього ви дізнаєтеся про казкових тварин, які населяють магічний світ.
 
У 2016 році шанувальники потеріани мали змогу оцінити однойменний фільм, який розповідає про чарівника, який уклав цей підручник — Ньюта Скамандера.
 
Втім, якщо ви не хочете брати у руки підручник (навіть, магічний), то рекомендуємо «Казки Барда Бідла» — улюблену книгу всіх маленьких чарівників.
 
Амелі Нотомб «Страх і трепет»
160 сторінок
 
Найвідоміший твір авторки. У цій книзі Амелі розповідає власну історію. Нотомб народилася в Японії, втім потім звідти переїхала. У дитячих спогадах Японія здавалася їй прекрасною. Наскільки ж здивувалася і розчарувалася Амелі, коли приїхала на свою батьківщину вже дорослою.
 
«Страх і трепет» дозволяє поринути у культуру, яка є настільки незвичною для європейців.
 
Террі Пратчетт «Кіт без прикрас»
160 сторінок
 
Якщо ви любите котів, то ця книга точно повинна бути першою у списку. Адже з неї ви дізнаєтеся про них практично все – справжні породи (кіт-мандрівник, кіт з мультфільму, чорний кіт з білими лапами…), їхні загадки (наприклад, що означає «м’яв»), їхні мрії, думки та багато іншого.
 
Можливо, ви тільки хочете завести кота, тоді поради Террі Пратчетта також стануть у нагоді. Він розповідає, як назвати улюбленця, чим його годувати і як взагалі жити з ним під одним дахом.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage